Activăm imaginația copiilor. Cum să creezi o camera de joaca creativa?

2020-10-29
Activăm imaginația copiilor. Cum să creezi o camera de joaca creativa?

Copiii sunt extrem de energici și curioasi. Fiecare dintre noi a fost odată și își amintește de câta distractie are nevoie cei mai mici. Rolul nostru ca părinte este să-l oferim și, întrucât cel mai bun mod de a învăța este învățarea prin joc, asa ca merită să introduceți elemente educaționale în el. Vă întrebați cum să creați o camera de joaca creativa? Aveți grijă de elementele de decor utile, datorită cărora copiii se vor putea dezvolta în mod cuprinzător. Covorașul, cortul, harta lumii și tabla adezivă vor fi perfecte aici. Vrei să înveți mai multe? Te invit să citiesti mai departe.

Siguranța

Toată lumea va fi de acord că siguranța este cea mai importantă nevoie atunci când proiectam un spațiu pentru copii. Atunci când alegem elementele camerei, trebuie să ne asiguram că niciun element ales de noi nu reprezintă un pericol. Gândiți-vă cu atenție la măsurile de precauție pe care le puteți lua.

Spatiu

Copilul ar trebui să asocieze spațiul cu jocul. Mansarda este un loc minunat pentru a se juca. Oferă multe posibilități pentru un dispozitiv spațial interesant. Nu trebuie să fie neapărat o cameră separată, pentru că nu toată lumea își poate permite. Este suficient să separați vizibil o parte din cameră.

Întreținerea curățeniei

De multe ori copiii se plictisesc, își pierd atenția și își abandonează jucăriile. Nu putem tolera un astfel de comportament, deoarece atunci întregul living va fi într-o continuă dezordine. Faceți-vă copilului conștient că înainte de a se putea juca din nou, trebuie să pună mai întâi jucariile la loc. Odată cu timpul și dezvoltarea, va deveni un obicei.

Există jucării care constau în multe elemente, ocupă o mare parte din spațiu și sunt dificil de asamblat (de exemplu, puzzle-uri, blocuri de construit). În astfel de situații, salteaua este salutară, pe care o scoatem înainte de a ne juca și încercăm să facem ca toate jucăriile să fie așezate doar pe ea. După ce ați terminat de jucat, trebuie doar să rulați salteaua și să o depozitați sub forma unei pungi convenabile. Desfășurându-l din nou, toate lucrurile vor fi în același loc.

Decoratiuni

Ar trebui să adaptăm spatiul de joacă la preferințele copilului. Să proiectăm spațiul astfel încât să se poată simți în largul său și să știe că acesta este locul pentru el. Pentru cei mai mici, este mai bine să creezi o cameră plină de culori, cu desene pe pereți. Rafturile pot fi ajustate pin functie de vârstă; cu cât copilul este mai mare, cu atat rafturile sunt mai înalte. Prin urmare, dacă mai mult de un copil locuiește în casa noastră, jucăriile pentru cei mai mici pot fi așezate la cel mai mic nivel, iar pentru cei mai mari, la unul mai mare.

Copiilor mai mari li se poate da posibilitatea de a arăta cum vor arăta unele elemente ale camerei. Permiteți-le să aleagă singură culoarea pereților sau a tapetului foto, care să se potrivească intereselor lor actuale.

Merită să ne amintim că există obiectele neobișnuite în stilul copiilor. De exemplu, un opritor pentru ușă care arată ca o jucărie plictisitoare, dar care are o greutate mare (1 kg) în interior, care va bloca cu ușurință o fereastră sau o ușă de la trântire.

Creativitate

Copiilor le place să deseneze. Merită să le încurajăm creativitatea în camera de joacă, oferindu-le posibilitatea de a se exprima. În loc de bloc de desen, tot ce ai nevoie este o tabla autoadezivă, pe care poți să scrii, să desenezi și după ce ai terminat să ștergi totul și să începi să te distrezi de la început. Tabla este foarte universală; poate fi folosita atât pentru distracție, cât și pentru învățare.

O tabla plasata pe o masă de joacă specială va fi mai accesibila pentru copii. Astfel de seturi vă permit să efectuați si alte operații manuale pe o masa speciala de joaca. În centrul mesei exista un mic spațiu de depozitare în care puteți pune creioane, markere, perii și vopsele.

Dacă ne place să călătorim și vrem să insuflăm curiozitate în lume de la o vârstă fragedă; o soluție interesantă va fi o hartă decorativă a lumii pentru copii. Datorită designului interesant, acesta va atrage atenție și va ajuta la construirea unei pasiuni pentru călătorii. Ca orice jucărie decentă, are și un rol educațional. Jucându-ne cu un copil, îi putem învăța informații de bază despre diferite țări din întreaga lume

Jucăriile create în prezent sunt la un nivel foarte ridicat. Un exemplu bun este un magazin pentru copii din lemn proiectat de marca franceză Atmosphera pentru copii. Copiilor le place întotdeauna să se prefacă că sunt adulți și joacă scene din viața adulților. Joacă într-un magazin datorită astfel de recuzite devine și mai interesanta. Elementele realizate cu grijă, cum ar fi fructele din lemn pictat manual vor stârni interesul și vor încuraja distracția. În plus, copiii pot învăța elementele de bază ale comerțului și economiei. Jucăria este potrivită mai ales copiilor de peste 3 ani și este foarte sigură.

O camera de joacă este un loc unde distracția și învățarea pot fi combinate cu usurinta. Copiii sunt mult mai susceptibili să se joace decât să învețe, așa că crearea unui spațiu de joacă interesant este foarte importantă pentru dezvoltarea durabilă a copiilor noștri. Copiii noștri, jucându-se, dobândesc abilități necesare în viață. Când proiectați un loc de joacă, amintiți-vă nu numai de decorul estetic și de mediul sigur, ci și de a încerca să creati un loc atractiv pentru copilul tău.

Pret bun

pixel