Perdele si draperii

( număr de produse: 568 )

Crearea unei atmosfere confortabile într-un interior implică îmbogățirea acestuia cu diverse accesorii pentru casă, în primul rând practice, dar și estetice. Este important să nu trecem cu vederea nimic în amenajarea unui spațiu în care trebuie să te simți confortabil mai presus de toate. Unul dintre elementele cheie în acest sens sunt perdelele și draperiile. La urma urmei, acestea sunt o decorație elegantă a ferestrei noastre către lumea exterioară, de la care uneori dorim să ne izolăm, lucru cu care perdelele ne ajută, fără îndoială. Sufrageria este unul dintre cele mai reprezentative spații din casă, deoarece acolo primim toți oaspeții. Variația de culori, texturi și modele poate fi amețitoare. Deci, ce tip de perdele ar trebui să alegi pentru sufragerie pentru a fi pe deplin mulțumit?

Perdele lungi pentru sufragerie

Perdelele elegante pentru sufragerie nu doar că protejează intimitatea noastră, dar și încântă ochiul în timpul zilei, completând designul interior. Unul dintre cele mai interesante și stilate efecte pe care le putem obține în aranjamentul ferestrelor în sufragerie este oferit de perdelele lungi. Acestea pot fi perdele până la podea, sau chiar puțin mai lungi. Efectele lor fermecătoare și fluide sunt extrem de frumoase. Totuși, această soluție poate să nu fie foarte practică pentru noi, mai ales când perdelele sunt des mutate. În acest caz, perdelele care se potrivesc lungimii ferestrei sunt excelente. Acestea vor da spațiului o senzație de confort, și pe lângă un aspect elegant, vor asigura și intimitatea noastră.

Perdele decorative

Perdelele decorative sunt o soluție excelentă care poate întrerupe monotonia unui mediu caracterizat în principal de culori temperate, tipic aranjamentelor moderne. Perdelele decorative pot întrerupe monotonia creând o varietate de compoziții și culoare. Perdelele pentru geam cu motiv botanic vor adăuga o pată de culoare și un suflu natural interiorului, accentele luminoase vor introduce un caracter revigorant în sufragerie, îmbogățind interiorul. Acestea pot fi combinate cu alte accesorii pentru perdele pentru a crea o atmosferă individuală, dar armonioasă. Dacă, totuși, preferi soluții mai subtile, acestea pot fi create cu siguranță. Perdelele decorative cu motive fermecătoare, dar în culori mai temperate de maro sau gri, care nu se vor remarca prin prezența lor, vor îmbogăți totuși interiorul cu estetica lor.

Alegerea culorii este importantă, dar nu trebuie să uităm și de accesorii care îmbunătățesc aspectul perdelelor, cum ar fi clemele sau corzile decorative pentru legare. Acestea vor introduce un strop de lux în interior, dezvăluind și accentuând pervazul ferestrei, ceea ce va aduce un efect special, mai ales dacă plasăm plante în ghiveci pe acesta.

Perdele de geam sau draperii - Ce să alegi?

Cea mai importantă problemă în alegerea perdelelor sau a draperiilor este determinarea spațiului pe care îl avem în afara ferestrei. Dacă avem o fereastră a vecinului aproape sau un trotuar de unde trecătorii pot vedea în interiorul apartamentului nostru, merită să atârnăm o draperie, care, folosind țesături ușoare, ne va proteja în timpul zilei de privirile trecătorilor sau ale vecinilor, lăsând în același timp lumina să intre în cameră. O draperie opacă va funcționa bine, deoarece va limita complet vizibilitatea interiorului casei noastre. Dacă dorim să lăsăm lumina să pătrundă în spațiul nostru și nu avem nevoie să limităm vizibilitatea, putem opta pentru perdele care își vor servi funcția estetică în timpul zilei dar și noaptea. Poți alege întotdeauna ambele opțiuni, combinând și creând compoziții de perdele scurte cu draperii.

pixel