Rasnite si mojdare

( număr de produse: 78 )

Ce râșniță de cafea să alegeți?

Râșnițele de cafea sunt dispozitive incredibil de practice, excelente pentru măcinarea boabelor de cafea pentru a prepara o băutură aromată și proaspăt măcinată. Totuși, utilizările lor nu se opresc aici – acestea sunt de asemenea eficiente ca râșnițe de condimente. Cu ajutorul lor, puteți măcina sare de rocă, boabe întregi de piper, coriandru, piperul englezesc și alte condimente granulate. Dar cum să alegi modelul potrivit? Iată câteva sfaturi.

  • Material – În trecut, râșnițele de cafea erau în principal din lemn și funcționau bine și pentru măcinarea, de exemplu, a piperului. Cu timpul, totuși, modelele din alte materiale au devenit populare – inclusiv râșnițele din metal și plastic, precum și cele care combină diferite materiale. Atunci când alegeți un model, merită să acordați atenție durabilității și longevității acestuia.
  • Mod de operare – În căutarea celei mai bune râșnițe de cafea, veți găsi atât susținători ai opțiunilor manuale, cât și fani ai facilităților moderne și râșnițelor electrice. Desigur, ambele tipuri au multe avantaje. Primele sunt tradiționale și de obicei foarte elegante, servind ca un gadget de designer în bucătărie. Cele din urmă, însă, sunt foarte rapide și eficiente, și de obicei permit ajustarea gradului de măcinare a cafelei conform preferințelor.
  • Metoda de măcinare – Râșnițele de cafea sunt echipate fie cu lame, fie cu mecanisme de măcinare cu discuri. Râșnițele cu lamă taie boabele cu lame rotative, ceea ce înseamnă că dispozitivul funcționează destul de mult timp. Aceste tipuri de lame tind să se încălzească în timpul funcționării, ceea ce experții cred că afectează negativ aroma și amărăciunea băuturii. Râșnițele cu discuri funcționează pe același principiu ca și vechile pietre de moară pentru măcinat cereale, astfel că cafeaua este măcinată între două elemente circulare echipate cu dinți speciali. Avantajele lor includ viteza, precizia și performanța bună, precum și absența amărăciunii.
  • Tipul de discuri – Râșnițele cu discuri din oțel sunt considerate mai ascuțite, mai precise și produc cafea fără gust amărui. Între timp, râșnițele cu discuri ceramice sunt văzute ca fiind mai silențioase și nu se încălzesc.
  • Aspect – O râșniță de cafea poate fi nu doar un instrument funcțional, dar și un gadget unic care adaugă caracter bucătăriei. Merită să-i potriviți estetica cu alte aparate.

Râșnițe de condimente - Care să alegeți?

V-am oferit deja câteva sfaturi despre cum să alegeți o râșniță de cafea. Când vine vorba de râșnițe de condimente, situația este similară. Puteți opta pentru o râșniță manuală clasică de sare și piper sau pentru râșnițe electrice de condimente mai avansate. Acestea din urmă oferă o funcționare rapidă și precisă, asigurând condimente perfect măcinate gata de a fi adăugate în preparate. Fiecare entuziast al gătitului își dorește ca preparatele sale să aibă un gust perfect și să fie echilibrate corespunzător din punct de vedere al aromelor. Este important să alegeți produse de calitate bună pentru gătit, dar și condimentele potrivite. Este bine cunoscut că cele mai proaspete condimente măcinate au cel mai intens aromă și gust. Alegerea condimentelor este incredibil de mare, iar paleta de arome și gusturi este foarte diversă – de la sare și piper standard, prin diverse ierburi, paprika uscată și usturoi, până la ghimbir exotic, nucșoară sau coriandru. Cu ajutorul râșnițelor electrice de condimente, puteți măcina aceste produse în câteva momente pentru a le adăuga în feluri de mâncare și deserturi.

Condimentele tradiționale găsite în fiecare bucătărie de acasă includ sarea și piperul. Merită să alegeți, de exemplu, sare de rocă din Wieliczka sau sare himalayană, care sunt mai sănătoase decât sarea de masă. Pentru măcinarea acestora, puteți alege o râșniță manuală sau o variantă automată care, la apăsarea unui buton, transformă rapid sarea într-o pudră fină. Pentru boabele de piper tari, se recomandă o râșniță electrică de condimente – puterea adecvată și discurile ascuțite se ocupă rapid de piper, oferind nivelul dorit de măcinare.

Pentru alte tipuri de condimente, la fel ca și pentru piper, o râșniță electrică este cea mai bună pentru măcinarea rapidă a boabelor, cum ar fi piperul englez, coriandrul, chimenul, ienupărul sau muștarul. Vă asigurăm că condimentele proaspăt măcinate în acest mod vor fi mult mai aromate decât cele pe care le cumpărați deja măcinate în pachet.

Râșnițele electrice pentru sare și piper, precum și pentru alte condimente, sunt valoroase

Mortarul de bucătărie – Ce să luați în considerare la alegere?

Dacă nu o râșniță electrică de condimente, o alternativă excelentă este mortarul de bucătărie. Acest termen se referă la un vas cu pistil pentru zdrobirea și măcinarea manuală a diferitelor ingrediente. Aceste elemente sunt cel mai adesea făcute din piatră, dar pot fi și din metal, lemn sau făcute din materiale combinate. Lucrul cu un mortar implică de obicei doar zdrobirea și măcinarea, dar unele ingrediente necesită și bătăi și zdrobiri. Pur și simplu plasați produsele dorite în vas, apoi efectuați mișcările corespunzătoare cu pistilul pentru a obține consistența și grosimea dorită a boabelor. Ce să luați în considerare la cumpărarea unui mortar de bucătărie? Este esențial să alegeți tipul potrivit. Prezentăm avantajele diverselor opțiuni!

  • Mortarul de lemn – are un aspect atractiv, natural. Totuși, este important să alegeți o variantă făcută din lemn tare și durabil (de exemplu, acacia, stejar). Dezavantajul unui astfel de mortar de bucătărie este că lemnul absoarbe mirosul și aroma condimentelor zdrobite, așa că nu va fi potrivit pentru prepararea marinadelor sau pesto-ului, și numai pentru ingrediente uscate.
  • Mortarul ceramic – este relativ ieftin, totuși durabil și solid. Nu absoarbe mirosurile, nu se decolorează sau deformează. Totuși, sunt potrivite pentru zdrobirea ingredientelor uscate sau pentru măcinarea, de exemplu, pentru pesto. Nu se recomandă bătăile, deoarece s-ar putea sparge.
  • Mortarul de piatră – aceste modele sunt foarte solide și grele. Vasele au de obicei o suprafață interioară aspră, ceea ce scurtează semnificativ procesul de măcinare a condimentelor. Materialul din piatră, fie că este granit, marmură sau altul, nu afectează gustul produselor zdrobite și, în plus, nu absoarbe, astfel încât puteți pregăti în el salsa, pesto sau dressing. În plus, mortarurile de piatră sunt rezistente la ciobire, zgârieturi și îndoituri, așa că sunt o investiție pe mulți ani.
pixel