Cleste
Cum să alegi clești de bucătărie?
Cleștii de bucătărie sunt accesorii care facilitează gătitul și servirea preparatelor. Cu ajutorul lor, poți servi paste convenabil și poți întoarce carnea în tigaie. Cleștii bine aleși sunt un asistent indispensabil în gătit și grătar. În această categorie, vei găsi:
- Clești pentru carne — au capete plate, astfel încât să poți întoarce cu ușurință carnea în tigaie.
- Clești pentru salată — un accesoriu folosit la servirea salatei. Fac mai ușoară plasarea porțiilor de salată pe farfurie. Se termină cu linguri rotunde, dintre care una poate fi zimțată.
- Clești pentru paste — folosirea unei linguri obișnuite pentru a servi paste poate fi dificilă, mai ales când servești spaghete. Pastele lungi sunt mai ușor de pus pe farfurii cu clești zimțați. Pastele nu se încâlcesc și arată mult mai bine pe farfurii.
- Clești pentru grătar — sunt mai lungi decât cleștii pe care îi folosești zilnic în bucătărie. Acest lucru este necesar deoarece la grătar, ai de-a face cu o flacără deschisă. Permit întoarcerea și scoaterea rapidă și sigură a cărnii și cârnaților de pe grătar.
Alegerea tipului potrivit de clești pentru sarcina la îndemână este crucială. Munca va merge mult mai ușor. Acordă atenție lungimii și profilului mânerului pentru a alege un instrument care să fie cel mai confortabil pentru tine.
Clești de bucătărie sau pensete culinare?
Cleștii de bucătărie clasici sunt un instrument pe care îl folosim zilnic când pregătim preparate. Profesioniștii folosesc și pensete culinare. Acestea sunt clești foarte subțiri, adesea ușor curbați. Sunt folosiți pentru sarcini precise — în special când se pregătește un preparat pentru servire. Bucătarii îi folosesc pentru a aranja compoziții complicate pe farfuriile oaspeților.
Pensetele culinare subțiri sunt utile nu doar pentru servirea și decorarea preparatelor. Sunt, de asemenea, indispensabile în timpul gătitului. Dacă îți place să experimentezi în bucătărie și să servești preparate oaspeților tăi ca într-un restaurant elegant, pensetele îți vor ușura cu siguranță sarcinile. Pentru cei care gătesc tradițional, cea mai bună alegere vor fi cleștii de bucătărie.
Ajutor la servirea preparatelor — Alege cei mai buni clești de bucătărie
În categoria clești de bucătărie, am pregătit o selecție largă de accesorii de bucătărie pentru tine. Sunt disponibile în seturi cu alte ustensile sau individual. Când alegi clești de bucătărie, acordă atenție materialului din care este realizat instrumentul. Cleștii metalici nu sunt potriviți pentru prăjirea sau coacerea în vase cu acoperire antiaderentă. Pentru astfel de vase și tigăi, alege clești din plastic sau lemn. Cleștii de bucătărie din metal sunt excelenți pentru grătar, ușor de curățat de arsuri și foarte durabili. Pentru entuziaștii eco-trend în bucătărie, recomandăm cleștii din lemn. Arată foarte impresionant, dar trebuie să ai grijă de ei pentru a preveni decolorarea și crăparea. Ustensilele de bucătărie din lemn nu trebuie spălate în mașina de spălat vase. Este, de asemenea, important să le ungi regulat cu ulei comestibil.
Cleștii de bucătărie din plastic au câteva avantaje de bază. Pot fi spălați în mașina de spălat vase. Pot veni în diverse culori, făcându-i ușor de asortat cu decorul bucătăriei tale. Cleștii din plastic sunt o alegere bună pentru cei care caută formă neconvențională și design bun. Printre aceste produse, poți găsi accesorii de bucătărie cu adevărat unice.
Când alegi clești de bucătărie, acordă atenție mânerului. Ustensilele metalice ar trebui să aibă un mâner dintr-un alt material — lemn sau plastic. Metalul se încălzește rapid, așa că este bine să alegi pe cei a căror utilizare nu implică riscul de a-ți arde degetele. Lungimea este, de asemenea, importantă — alegem accesorii mai lungi pentru grătar, în timp ce salata este mai ușor de servit cu ustensile mai scurte.