Tocatoare

( număr de produse: 246 )

Plăcile sau blaturile de tăiat sunt absolut esențiale în orice bucătărie! Este greu să-ți imaginezi tăierea confortabilă fără un blat de bucătărie de bună calitate. Acesta ar trebui să fie robust, de dimensiunea potrivită și să rămână stabil pe masă pentru a evita alunecarea. Cu ajutorul lui, poți tăia, toca și mărunți diverse ingrediente alimentare. Cu toate acestea, este crucial să alegi un model care să se potrivească preferințelor tale estetice - asortându-se cu blaturile de bucătărie, dulapurile, setul de cuțite sau alte accesorii de bucătărie pe care le ai.

Gama de blaturi pentru tăiat disponibile este vastă. Producătorii de echipamente și gadgeturi de bucătărie fac tot posibilul pentru a satisface cerințele clienților și oferă multe opțiuni interesante, inclusiv:

  • Blat pentru tăiat din plastic
  • Blat pentru tăiat din bambus
  • Blat pentru tăiat din lemn
  • Blat pentru tăiat din sticlă

Acestea vin în diverse forme și dimensiuni. Așadar, cum să alegi? Ce ar trebui să iei în considerare? Verifică sfaturile și alege cel mai bun model!

Cum să alegi un blat de tăiat?

Principalul aspect de luat în considerare atunci când alegi un blat de tăiat este materialul din care este fabricat. Mai jos vei găsi avantajele fiecărei opțiuni, dar să luăm în considerare și ce altceva este important.

  • Margini – acestea sunt protecții care facilitează și accelerează semnificativ munca în bucătărie în timpul gătitului. O placă de tăiat cu margini protejează blatul de lucru de murdărie – de exemplu, de sucurile de fructe sau legume care se scurg de pe placă. Un blat de dimensiuni mari de acest tip servește bine și ca planșetă de frământat.
  • Ergonomie – blaturile de tăiat trebuie să ofere confort în utilizare. O opțiune bună este un model echipat cu mâner care facilitează mutarea accesoriului, dar și transferul ingredientelor tocate. O alternativă la mânere sunt și găurile în blat – acestea facilitează prinderea sau depozitarea, de exemplu, prin agățarea într-un loc potrivit.
  • Selecție în funcție de produse de tăiat – din motive de igienă, merită să ai plăci de tăiat diferite în bucătărie pentru tăierea fructelor și legumelor, pâinii și cărnii.
  • Scop – amintește-ți că adesea un blat de tăiat nu este doar util în timpul muncii în bucătărie, ci și când ai oaspeți și servești delicatese. Atunci, un blat din lemn sau bambus este o alegere excelentă – îl poți folosi pentru a aranja brânzeturi, mezeluri sau alte gustări.
  • Suport – în prezent un hit printre plăcile de tăiat disponibile sunt cele care sunt pe o înălțime de câțiva centimetri, permițându-ți să ascunzi recipiente (de obicei incluse în set) dedesubt și să transferi liber ingredientele tocate sau feliate în acestea.

Diferențele dintre plăcile de tăiat din lemn, plastic, sticlă sau bambus:

  • Blaturile de tăiat din sticlă – acestea sunt realizate din sticlă temperată și de obicei echipate cu tampoane de cauciuc antiderapante care stabilizează placa. Avantajul acestei soluții este că sticla nu absoarbe mirosuri sau apă, nu se decolorează și se usucă rapid. În plus, pot fi folosite și ca suport pentru oale fierbinți. Un alt avantaj este că nu se zgârie, deși dezavantajul este că tocesc cuțitele. Mai mult, dacă blatul cade pe podea, se va sparge în bucăți mici.
  • Blaturile de tăiat din bambus – fabricate dintr-un material 100% natural. Iarba de bambus, care crește extrem de rapid și este un material regenerabil, este ceea ce le compune. Avantajele acestor plăci de tăiat includ ușurința lor, uscarea rapidă și prețul bun. Totuși, merită să alegi un model echipat cu cleme antiderapante.
  • Blaturile de tăiat din lemn – cea mai populară opțiune, care arată extrem de impresionant. Sunt grele, absorbante, absorb mirosuri și se decolorează, totuși sunt iubite de clienți. Arată foarte elegant, nu tocesc cuțitele și servesc, de asemenea, ca o bază elegantă pentru gustări atunci când vrei să servești mesele într-un mod special.
  • Blaturile de tăiat din plastic – modelele realizate din materiale sintetice sunt ieftine și ușoare. Pot fi spălate în mașina de spălat vase, nu absorb apă și nici mirosuri. Din păcate, defectul lor serios este estetica – nu arată elegant și par repede uzate. Zgârieturile, loviturile și adânciturile sunt vizibile.

Plăci de tăiat pentru blat – Gamă largă la Edaxo

Te gândești să cumperi un blat de tăiat? Ține cont de sfaturile noastre și verifică gama completă a magazinului EDAXO.ro! Ne îmbogățim continuu asortimentul și oferim produse inovatoare, elegante și, mai presus de toate, funcționale, într-o gamă largă de prețuri. Plăcile de tăiat pentru blat diferă în multe aspecte, dar suntem încrezători că printre propunerile noastre vei găsi una care să corespundă tuturor așteptărilor tale – fie că este vorba de un blat de tăiat rotund, unul clasic rectangular sau altă formă originală. Pentru cei care caută cadouri, recomandăm un set de plăci de tăiat sau, de exemplu, un blat pentru brânzeturi sau pentru servit. Verifică asortimentul nostru și plasează comanda!

pixel