Forme pentru torturi
Formă de copt cu margini detașabile – Un accesoriu util pentru copt
O formă de copt cu margini detașabile este unul dintre cele mai esențiale și versatile accesorii de bucătărie. Foile metalice folosite în producția sa sunt de cea mai înaltă calitate. Ramele și foliile pentru copt disponibile oferă o circumferință reglabilă, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate în orice formă. Putem împărți formele de copt cu margini detașabile în:
- Forme tradiționale din oțel,
- Forme metalice cu strat antiaderent,
- Forme din silicon,
- Forme reglabile,
- Forme cu capac.
De obicei, asociem forma de copt cu margini detașabile cu un model pentru a coace pandișpan rotund. Cu toate acestea, există și forme pătrate, dreptunghiulare sau în formă de inimă. Structura unei forme de copt cu margini detașabile este destul de simplă – constă dintr-o bază separată și pereți. Marginea tăvii este prinsă, făcând forma asamblată etanșă. Aluatul lichid nu se va scurge prin îmbinare. Această caracteristică este foarte convenabilă, deoarece poți lăsa prăjitura coaptă pe bază și decora confortabil părțile laterale și partea de sus.
Cu formele de copt cu margini detașabile de diferite forme, poți coace diverse prăjituri – nu doar pandișpan, ci și cheesecake sau prăjituri din aluat fraged cu creme și fructe. O opțiune foarte convenabilă este forma de copt cu capac. Este perfectă atunci când dorești să păstrezi prăjitura într-un frigider plin de produse aromate sau să o iei cu tine, de exemplu, când vizitezi prietenii sau la serviciu.
Formă de copt cu margini înalte – Pentru preparate impresionante
Formele de copt cu margini înalte sunt perfecte pentru coacerea cheesecake-urilor. După cum știm, cheesecake-urile cresc mult, iar dacă folosești o formă prea puțin adâncă, aluatul s-ar putea revărsa, provocând un mic dezastru. O formă de copt cu margini înalte este, de asemenea, esențială atunci când vrei să coci un pandișpan pentru un tort mare – în acest fel, nu trebuie să coci prăjitura în mai multe reprize. În plus, o formă de copt înaltă cu capac este un transportor excelent pentru un tort decorat.
Cum să alegi forma de copt potrivită?
Să începem prin a spune că, dacă ești un pasionat de copt acasă, o singură formă de copt în bucătărie nu este suficientă. Este recomandat să ai două astfel de forme în dimensiuni diferite sau, de exemplu, una rotundă și alta dreptunghiulară. Majoritatea rețetelor de prăjituri sunt prevăzute pentru o anumită dimensiune a tăvii, astfel că vei găsi utilă atât o formă de copt de 22 cm, cât și una de 26 cm. O formă de copt cu capac și mâner este esențială pentru cei care adoră să împartă prăjiturile cu prietenii și colegii. O formă de copt din metal galvanizat este un model de bază. Este ieftină, dar durabilă, cu condiția să fie utilizată corect. Această formă trebuie unsă, indiferent de tipul de prăjitură pe care îl coci în ea. O alternativă la ungerea tăvii este folosirea hârtiei de copt. Poți alege hârtie cerată obișnuită sau folie specială. Folia de copt Wenko este reutilizabilă și garantează că nicio prăjitură nu se va lipi de tavă. Nu absoarbe umiditatea, precum hârtia de copt obișnuită.
O opțiune mai scumpă, dar mai convenabilă, este o formă de copt cu strat antiaderent. Această caracteristică asigură separarea frumoasă a prăjiturii de margini. Acest confort este asigurat de straturi selectate corespunzător de diferite tipuri de materiale care împiedică lipirea prăjiturii. Poți căptuși o astfel de formă cu hârtie pentru comoditate. Cu toate acestea, trebuie spălată foarte atent, folosind detergenți blânzi și un burete moale. Când utilizezi o formă de copt antiaderentă, amintește-ți să folosești ustensile de bucătărie care nu zgârie suprafața. Un strat deteriorat nu va mai servi scopului său.
Formele de copt din silicon sunt o invenție relativ nouă. Nu au aceeași structură ca cele metalice – sunt mai degrabă ca niște tăvi rotunde, dar este la fel de ușor să scoți prăjitura din ele. Siliconul este flexibil, așa că poți pur și simplu „întoarce tava pe dos”. O tavă de silicon este, prin sine, antiaderentă. Poți să o speli în siguranță în mașina de spălat vase sau manual, folosind partea abrazivă a buretelui. În general, cu acest tip de formă de copt, trebuie doar să fii atent să nu o perforezi sau să o tai. Printre formele de silicon, vei găsi în principal forme mai mici, dar sunt disponibile în orice formă. Formele de silicon pot lua practic orice formă și chiar pot oferi produselor tale de patiserie o textură specifică – prăjiturile decorate arată de parcă ar fi fost realizate de un cofetar profesionist. Dacă vrei să coci ca un profesionist, dar nu ai precizie în tăierea formelor din pandișpan, o formă de silicon va fi soluția perfectă pentru tine.
Formele de copt reglabile din oțel inoxidabil sunt produse apropiate de cele folosite de profesioniști. Este o structură foarte simplă – o bandă de oțel cu ajustări îți permite să coci prăjituri de diametre diferite cu aceeași formă. Este un gadget foarte util, mai ales când vrei să coci un tort impresionant, cu mai multe etaje. Astfel de forme sunt, de asemenea, excelente pentru prepararea deserturilor reci. Un gadget simplu, dar foarte practic, te ajută să obții rezultate incredibile în bucătărie. Poți spăla o formă de copt din oțel inoxidabil în mașina de spălat vase sau manual.
Formă de copt pentru prăjituri și torturi – Esențială în orice bucătărie
Formele de copt alese corespunzător garantează succesul în coacere. La urma urmei, nu există nimic mai frumos decât o prăjitură de casă pentru cineva drag. Și fără accesoriile potrivite pentru copt, devine mult mai dificil. Ce caracteristici are o formă de copt bună? În primul rând, etanșeitatea – aluatul este inițial în formă lichidă. Prin urmare, merită să alegi o formă de copt de înaltă calitate care să nu curgă. Următorul factor este stratul antiaderent – acestea sunt foarte practice, deși necesită spălare atentă. O formă de copt cu capac este ideală pentru cei care nu își imaginează o vizită fără dulciuri de casă. Dar asta nu este tot – o formă de copt cu capac este o modalitate de a izola prăjitura de alte arome din frigider. La urma urmei, nimeni nu dorește să mănânce cheesecake cu aromă afumată sau gust de varză murată. Să nu mai vorbim de faptul că îți permite să transporti prăjitura în siguranță prin bucătărie.
Un alt aspect important al unei forme de copt este închiderea convenabilă. Aceasta trebuie să fie puternică pentru a asigura etanșeitatea. Pe de altă parte, deblocarea nu trebuie să necesite o tragere puternică, deoarece aceasta poate ruina cu ușurință orice prăjitură. În cazul formelor reglabile, asigură-te că este ușor de manevrat – ajustarea tăvii nu ar trebui să fie dificilă.
Dimensiunea formei de copt este, de asemenea, crucială. Dacă coci prăjituri și torturi destul de des, merită să cumperi mai multe dimensiuni sau o formă reglabilă. Pentru cei care coc ocazional, o formă de copt de dimensiune standard va fi suficientă – majoritatea rețetelor folosesc măsurători pentru o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
Care sunt avantajele unei forme de copt cu margini detașabile?
Este convenabilă, practică și funcționează excelent atât la copt în cuptoare, cât și pe diferite tipuri de aragaz. Folosirea foii metalice de înaltă calitate face ca tava să fie ușor de spălat, iar pe de altă parte, previne lipirea prăjiturilor. Când tai prăjitura, nu apar zgârieturi pe forma de copt, iar o formă cu capac îți protejează prăjiturile de uscare.