Tavi si forme din metal

( număr de produse: 49 )

Tavă de copt pentru prăjituri, pâine sau pizza

Iubești aroma care vine din cuptor atunci când coci? Fie că este vorba despre pâine de casă, chifle sau aluat de pizza – bucuria unui preparat reușit este întotdeauna aceeași. Ce îți trebuie pentru a crea produsele tale de patiserie, pe lângă ingrediente de calitate? O tavă de copt! Datorită acestei tăvi vei obține o pizza crocantă pentru cină, chifle pentru micul dejun de duminică sau un tort delicios pentru cafeaua de sâmbătă cu prietenii și familia. Este un accesoriu de nelipsit în orice bucătărie!

Tavă de copt - Cunoști toate tipurile?

Desigur, există multe tipuri de tăvi de copt. Unele sunt special concepute pentru anumite preparate, în timp ce altele sunt versatile și pot fi utilizate pentru a pregăti nu doar prăjituri, fursecuri, pâine, pizza, dar și cartofi, legume, carne sau pește. Ce tip de tavă de copt ar trebui să alegi? Iată cele mai populare modele și dimensiuni:

  • De obicei, tava de copt este plată, cu o înălțime a marginii de mai puțin de 1 cm. Este potrivită pentru preparatele care nu eliberează o cantitate mare de lichid.
  • Tăvile de copt cu o înălțime a marginii de 2 până la 5 cm sunt cunoscute și sub denumirea de tăvi pentru friptură sau tăvi de scurgere și împiedică scurgerea lichidelor precum sosul. Pe lângă fripturile suculente, poți pregăti și caserole delicioase sau prăjituri la tavă mai înalte în aceste tăvi. Aceste tăvi de copt pot fi rotunde sau pătrate.
  • Tăvile universale emailate, puțin mai adânci, cu o înălțime a marginii de 3 până la 5 cm, sunt potrivite pentru prăjituri pufoase, dar există și modele speciale pentru diverse alte specialități de patiserie și chiar porții individuale.

Tăvi de copt prăjituri – Cum să le întreții?

Acum că știm tipurile de tăvi de prăjituri disponibile, este momentul să învățăm cum să le folosim astfel încât să reziste mulți ani. Metoda de îngrijire depinde, bineînțeles, de materialul din care este realizată tava de prăjituri. Dacă este vorba despre cea mai simplă formă metalică, aceasta necesită ungere sau utilizarea unei foi de hârtie de copt. Acest tip de tavă este cel mai bine spălat manual, deoarece deseori ruginește după spălarea în mașina de spălat vase. Tăvile de prăjituri cu înveliș antiaderent – teflon sau ceramică – necesită o îngrijire mai atentă. Avantajul lor este că prăjitura sau caserola nu se lipesc și nu se ard pe margini. Aceste tăvi de prăjituri nu trebuie unse sau căptușite cu hârtie. Totuși, trebuie să fii foarte atent să nu deteriorezi stratul protector. Folosește doar ustensile de lemn, plastic sau silicon pentru acest tip de tavă de copt. Niciodată nu tăia prăjitura cu cuțitul în această tavă. Dacă stratul de acoperire al tăvii se deteriorează, aceasta își va pierde toate proprietățile. Atunci când alegi o tavă de prăjituri, fii atent dacă poate fi spălată în mașina de spălat vase. Nu toate sunt potrivite pentru acest lucru. La spălarea manuală, ai grijă să nu zgârii stratul antiaderent.

Pentru o tavă cu reziduuri arse pe pereți, cel mai bine este să o înmoi înainte de spălare. Evită absolut răzuirea bucăților arse cu un burete abraziv sau un cuțit. Folosește un burete moale cu detergent de vase pentru curățare.

Agenții mai puternici, precum pastele sau cremele, nu sunt potriviți pentru acest scop. Usucă întotdeauna bine tăvile metalice – nu lăsa reziduuri de apă în ele. În timp, în acele locuri poate apărea rugina. Dacă îngrijești corespunzător tăvile și formele de copt, ele vor rămâne ca noi mulți ani. În magazinul nostru vei găsi tăvi de cea mai bună calitate, cu ajutorul cărora vei pregăti numeroase cine minunate și prăjituri delicioase.

Cum să alegi o tavă de copt prăjituri?

Tăvile de copt din oțel inoxidabil au un strat antiaderent sau de alunecare, care face mai ușoară desprinderea alimentelor de pe suprafață, facilitând astfel și curățarea tăvilor. Modelele de înaltă calitate vin cu un strat de email extrem de rezistent, permițând desprinderea mai ușoară a produselor de patiserie. Deoarece materialul este rezistent și la deteriorări mecanice, poți tăia preparatele direct în tavă. Tăvile de copt sunt cel mai adesea fabricate din oțel, tablă de oțel, aliaje de aluminiu, fontă, ceramică sau sticlă termorezistentă. Modelele din tablă de oțel sunt ieftine, aluminiul este cel mai ușor material, iar creațiile tale pot fi servite direct din cuptor în forme atractive de sticlă – nu uita doar să le așezi pe un suport pe masă înainte. Fonta și ceramica sunt utilizate pe grătare și rezistă la temperaturi ridicate de până la 450°C. Deci, știi deja ce tavă de copt vei alege de pe EDAXO.ro?

pixel