Calendare Advent pentru anul 2022

2022-11-18
Calendare Advent pentru anul 2022

Calendarul de Advent aduce o așteptare fericită pentru Crăciun în casele noastre. Este un obicei care are o istorie foarte lungă și interesantă. Vă vom spune despre asta și vă vom arăta cele mai interesante calendare de advent ale anului 2022.

Ciocolata, un accesoriu cosmetic sau chiar bijuterii - calendarele de advent pot conține multe surprize diferite. O fereastră deschisă în fiecare zi îți permite să descoperi o nouă surpriză - este o mare plăcere. Nu numai pentru cei mai tineri - adulții sunt la fel de dornici să ajungă la calendare de advent. Să vedem de unde vine acest obicei.

Advent - o perioadă plină de bucurie de așteptare a Crăciunului

De ce, cu mai puțin de o lună înainte de Crăciun, în case a început să apară un calendar neobișnuit? Adventul este un timp de pregătire spirituală pentru Crăciun pentru creștini. Începe cu exact 4 săptămâni înainte de Ajunul Crăciunului, deci nu este perioada de la 1 până la 25 decembrie. În 2022, Adventul va începe pe 27 noiembrie. Din această duminică, creștinii vor aprinde câte o lumânare în fiecare săptămână, astfel încât pe masa festivă să fie aprinse patru.

Primele calendare de advent au fost, desigur, create cu gândul la copii. Ideea a fost să-i apropii de istoria și esența Crăciunului. Calendarele de Advent au fost menționate pentru prima dată în 1851. Pe atunci, calendarele de Advent pentru copii nu erau încă pline cu dulciuri. În fiecare zi era atârnată o poză care spunea o poveste de Crăciun, se aprindea o singură lumânare sau se trasa o linie cu cretă pe uşă. Un obicei interesant în casele catolice a fost acela de a așeza un pătuț de Crăciun la începutul Adventului și de a adăuga un fir de fân în fiecare zi.

În 1901, au apărut calendarele de advent tipărite. Aveau forma unui ceas sau erau un set de 24 de poze care trebuiau decupate și lipite zilnic pe o foaie special pregătită. Calendarul de Advent pentru copii plin cu ciocolată a fost ideea lui Gerhard Lang, sau mai bine zis a mamei sale. În timpul Adventului, micuțul Gerhard și-a chinuit mama cu întrebarea: este Crăciun astăzi? O femeie înțeleaptă și-a făcut propriul calendar de advent, care conținea 24 de biscuiți. Micul Gerhard putea să mănânce unul în fiecare zi și astfel nu mai trebuia să ceară data.

În ultima sută de ani, calendarele de advent au fost create nu numai în fabricile de dulciuri, ci și în studiourile marilor artiști. De-a lungul timpului, sub ferestre au început să apară cosmetice, bijuterii, podoabe capilare și șosete. Desigur, ideea originală și-a pierdut o parte din valoare. Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că fiecare dintre noi așteaptă Crăciunul diferit. De aceea ți-am pregătit o prezentare generală în care vei găsi calendare de advent 2022 mai mult sau mai puțin tradiționale.

Calendar Advent cu 24 de sertare

Calendar Advent cu 24 de lumânări

Aprinderea lumânărilor este unul dintre cele mai vechi obiceiuri de Advent. De aceea, arătăm mai întâi acest calendar unic de advent. O cutie de carton eleganta cu tematică Crăciunului contine 24 de sertare. Fiecare dintre ele conține 24 de lumânări parfumate care vor aduce o stare de sărbătoare în casa ta. Desigur, sunt într-un stil frumos de Crăciun, așa că vor îmbogăți decorațiunile interioare în acest moment special. Presărate cu aur, lumânările frumoase cu un parfum asociat cu Crăciunul te vor ajuta să intri în starea de spirit a sărbătorilor.

Calendar Advent SPA

Anticiparea Crăciunului nu este doar pregătire spirituală. Este timpul să curățați și să decorați casele. În această perioadă fierbinte, nici tu nu poți uita de tine. De aceea sunt create calendare cosmetice de Advent. Propunerea noastră este un calendar cu elemente ale echipamentului SPA de acasă. Include aparate de masaj pentru față, accesorii pentru îngrijirea părului și a unghiilor. Tot ce ai nevoie pentru a arăta grozav în timpul sărbătorilor și carnavalului.

Calendar Advent SPA

Calendar Advent în formă de piramidă

Calendarele de Advent pe care le puteți completa singur sunt, de asemenea, foarte populare. Nu sunt de unică folosință, pot fi folosite mulți ani. Calendarul nostru piramidal de Advent este un decor frumos pe care îl puteți umple cu orice doriți. Este o idee grozavă pentru un cadou pentru o persoană dragă – poți să-i alegi conținutul în funcție de preferințele persoanei căreia vrei să-l oferi. Culorile clasice se încadrează perfect în canonul decorațiunilor de Crăciun. Acest calendar de advent se va potrivi oricărui interior, chiar și unui living minimalist.

Calendar Advent - tren de lemn

Frumosul tren retro este un alt calendar Advent al cărui conținut îl poți decide singur. Va fi un decor grozav al sufrageriei sau camerei copiilor. Va introduce o dispoziție de așteptare veselă și se va potrivi perfect cu alte decorațiuni de Crăciun. Calendar Advent din lemn este o alternativă ecologică la modelele de unică folosinta. Va fi grozav că calendar de advent pentru copii datorită designului său drăguț.

Kalendarz adwentowy - drewniany pociąg

Pret bun

pixel