Ghivece cu ierburi - o modalitate simplă de a crea sere într-un bloc

2022-04-15
Ghivece cu ierburi - o modalitate simplă de a crea sere într-un bloc

Ghivece cu ierburi - o modalitate simplă de a crea sere într-un bloc

Cine spune că ai nevoie de o bucată de pământ pentru a-ți cultiva propriile legume sau ierburi? O poti face si pe balcon sau pe pervaz si sa te bucuri de gustul preparatelor cu rozmarin proaspat sau busuioc fara restrictii, sa faci diverse infuzii de plante si sa diversifici limonada cu frunze de menta. Ierburile vor satisface nu numai simțul gustului și mirosului, ci și vederea - vor fi un accent verde pe pervazul unei ferestre de bucătărie sau pe un balcon, oferind împrejurimilor un farmec natural. Estetica va fi sporita si de ghivece asortate stilistic, care completeaza aranjamentul prin crearea unui climat unicat. Cu toate acestea, problemele vizuale nu sunt singurii parametri după care ar trebui să ne ghidăm atunci când ne-am hotărât deja asupra unui colț cu plante medicinale în apartamentul nostru. Ghivecele pentru ierburi de casă ar trebui să stea la locul potrivit și să ofere plantelor condițiile potrivite.

De ce trebuie să țineți cont atunci când alegeți ghivece cu plante medicinale?

La selectarea ghivecelor trebuie sa ne ghidam in primul rand dupa binele plantelor, asa ca trebuie ajustat in ceea ce priveste dimensiunea si locul in care vor fi amplasate plantele. Un set de ghivece pentru ierburi din metal arată foarte elegant atunci când este in companie cu lavandă, salvie sau orice altă plantă, dar într-un loc foarte însorit se poate încălzi puternic și poate provoca arsuri la rădăcini, așa că în astfel de locuri este mai bine să se folosească alte materiale, de exemplu, ceramica sau lemnul. O alternativă este o cutie de plante cu trei compartimente, datorită căreia puteți crea o compoziție plăcută ochiului și, în același timp, puteți crește trei tipuri diferite de ierburi. O astfel de cutie este o propunere bună atât pentru pervazul bucătăriei, cât și pentru balcon.
Ghivecele, suporturi și cutiile disponibile vin în multe forme și culori diferite, astfel încât acestea pot fi adaptate stilului modern, clasic, industrial, boho, etc. O selecție largă de materiale oferă, de asemenea, varietate, astfel încât să puteți crea compoziții uimitoare cu ele. Ghivece moderne de culoare neagră, suporturi din rattan sau răchită în stil boho, ghivece din ceramică cu un motiv interesant - indiferent de cerințe, cu siguranță fiecare își va găsi ghivecele potrivite și se va adapta la propriile preferințe.

Cultivarea ierburilor în ghivece - ce nu ar trebui să uitați?

Plantele sunt destul de usor de cultivat, dar nu poti uita de cateva aspecte importante, daca dorim ca planta sa ramana in stare buna si sa ne serveasca cat mai mult timp. Uscarea excesiva si preaplinul de apa nu ii ajuta, asa ca ghiveci ar trebui sa aiba o scurgere pentru apa, care sa previna acumularea ei. Pentru cei care sunt absenți, o soluție foarte practică vor fi cu siguranță ghivecele pentru ierburi cu irigare, al căror sistem automat cu indicator de nivel al apei il va scuti de unele din sarcinile.
De asemenea, trebuie amintit că ierburile păstrate pe balcon vor trebui păstrate acasă în extrasezon, așa că trebuie să vă gândiți cu atenție la aranjament, și toamna, iarna și primăvara devreme.

Ghivece suspendate pentru ierburi - atunci când nu este suficient spațiu pe pervaz

Soluția care asigură utilizarea maximă a spațiului sunt ghivecele cu plante medicinale pentru agățat pe perete sau tavan, deoarece acestea vor fi folositoare în majoritatea bucătăriilor, atât mici, cât și mari. Este o idee perfectă atunci când nu există suficient spațiu pe pervaz. Nu numai că sunt practice, dar oferă și un accent decorativ interesant și diversificat. Ghivecele suspendate pentru ierburi pentru bucătărie sunt disponibile în versiuni foarte fermecătoare, de exemplu, bambusul țesut sau rattanul vor aduce o aură naturală bucătăriei, iar împreună cu verdeața plantelor, vor crea o compoziție eficientă. Ghivecele cu plante de perete vor fi și ele o varietate funcțională, dar și fermecătoare, amplasate oriunde în bucătărie. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să le oferiți acces la lumină, așa că agățarea lor într-un colț întunecat poate fi nepractic.

O alternativă la ghivece pentru ierburi - sere acasă

O alternativă foarte interesantă la cultivarea ierburilor sunt mini-serele făcute în casă, unde puteți cultiva și roșii, de exemplu. Este un decor perfect pentru balcon, dar si pentru bucatarie - datorita finisajului din lemn combinat cu metalul negru, va arata foarte stilat. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că atunci când este plasat într-un loc cu expunere mare la lumina soarelui, poate contribui la uscarea mai rapidă a substratului, așa că merită să aveți grijă de plante mai des și să vă puneți la udare mai des.

Posibilitățile de a-ți aranja spațiul balconului și pervazul din bucătărie cu ierburi frumoase, dar și gustoase sunt, prin urmare, mari și, în același timp, îți poți oferi și condiții confortabile, datorită cărora petrecerea timpului în cei patru pereți va fi și mai placut. De acum inainte, si un mic spațiu din apartament poate servi drept minigradina!

Pret bun

pixel