Impodobim bradul de Craciun. Prezentare decorațiuni de Crăciun

2022-11-17
Impodobim bradul de Craciun. Prezentare decorațiuni de Crăciun

Una dintre cele mai plăcute tradiții de Crăciun este decorarea casei tale. Bradul de Crăciun este unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului. Când începem să-l îmbrăcăm, înseamnă că abia încep sărbătorile.

De unde obiceiul de a împodobi bradul de Crăciun? Ornamentele pe care le agățăm de el au vreo semnificație specială? Înainte de a alege decorațiunile de Crăciun - câteva cuvinte despre acest simbol frumos.

Tradiția pomului de Crăciun

În România, impodobim brazi de Crăciun încă din secolul al XVIII-lea. Impodobirea unui brad este un obicei german. Aristocrații și nobilii au fost primii care au împodobit pomii de Crăciun în casele lor. În această perioadă, un simbol atât de frumos al Crăciunului le-a oferit oamenilor bucurie. Pomul de Crăciun a ajuns în casele Românilor de rând, puțin mai târziu. După cum puteți vedea, obiceiul a fost adoptat și este cultivat până în zilele noastre.

Bradul de Crăciun simbolizează pomul paradisului sau arborele veșnic verde al vieții, cu care Iisus Hristos este identificat. De aceea alegem pomi verzi - molizi, brazi si pini.

Astăzi, bradul de Crăciun este unul dintre cele mai importante simboluri ale sărbătorilor. Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, în centrele comerciale apar primii copaci. Apoi, pe străzi apar decorațiuni. Se obișnuiește să se împodobească bradul în Ajunul Crăciunului, dar cei nerăbdători au casele pregătite pentru Crăciun deja cu o săptămână înainte de Crăciun. Nu e de mirare - când un brad frumos decorat stă în camera de zi, interiorul este plin de magie de Crăciun.

Globuri de Crăciun

Bradul de Crăciun este împodobit în mod tradițional cu globuri de Crăciun, lumini și decorațiuni dulci, de exemplu turtă dulce făcută manual și ornamentată. Să începem cu alegerea globurilor potrivite. Cu siguranță ați observat că an de an tendințele se schimbă și în categoria decorațiunilor de Crăciun. Cu ceva timp în urmă, brazii colorați de Crăciun au înlocuit decorațiunile cu una sau două culori. Moda în roșu, auriu, apoi pasteluri sidefate și decorațiuni cu sclipici - ceva diferit în fiecare an. Recent, a revenit moda pentru decorarea unui brad de Crăciun în stil retro. Globurile din sticlă sub formă de figurine, funde și lanțuri ușoare care imita lumânări adevărate.

Completăm globurile tradiționale rotunde de Crăciun cu ornamente într-o formă diferită - conurile, țurțurile sau stelele diversifică frumos compoziția. Nu trebuie să-ți schimbi culorile bradului de Crăciun în fiecare an, nu trebuie să urmezi tendințele. Pomul tău de Crăciun ar trebui să fie așa cum ți l-ai imaginat. Terminând subiectul globurilor, este imposibil să te gândești la probleme practice. Globurile de sticlă sunt extrem de delicate, așa că dacă sunt micuți care aleargă acasă - este mai bine să alegeți decorațiuni din plastic. Sunt la fel de frumoase ca sticla, dar cu siguranta mai rezistente.

Lumini de Craciun

Pe primii pomi de Crăciun erau aprinse lumânări, apoi au apărut lanțuri luminoase electrice. Acesta este un element foarte important al decorului de Crăciun - le punem nu numai pe bradul de Crăciun. Urmând exemplul americanilor, creăm lumini frumoase de Crăciun în grădinile noastre. Luminile intermitente sunt un simbol al sărbătorilor - nu putem renunța la ele. În ultimii ani, au apărut șirurile de lumini LED. Datorită acestei tehnologii de economisire a energiei, poți să-ți luminezi casa de sărbători. Luminile LED de Crăciun sunt foarte practice – poți alege între modele alimentate direct de la priza sau cele care au propria sursa de alimentare. Luminile LED pentru brad de Crăciun care funcționează cu baterii sunt o modalitate de a reduce cantitatea de fire - astfel încât să puteți plasa bradul exact unde doriți. Cu ajutorul unor astfel de lămpi, poți crea și alte decorațiuni în diferite locuri din casa ta.

Ce lămpi să alegi? Există mai multe opțiuni - luminițele de Crăciun pot străluci cu o lumină caldă, strălucitoare, dar pot fi și în culoarea pe care o alegeți. Seturile cu telecomanda vă permit să setați frecvența de pâlpâire sau să setați luminile de Crăciun astfel încât acestea să strălucească cu o lumină continuă. Când vine vorba de aspectul lor, de obicei optăm pentru clasice. Asta nu înseamnă că nu avem altă opțiune. Șirurile de LED-uri pot lua mai multe forme. Abajururile minuscule ale becurilor au diferite forme - stele, inimioare și chiar globulete de Crăciun.

Decorațiuni de Crăciun

Am prezentat deja cele mai importante lucruri, dar pomului nostru de Crăciun încă lipsește ceva. Pe lângă globurile și lumini, ar trebui să apară și alte decorațiuni de Crăciun. În ultimii ani, a fost foarte la modă figurine – îngeri, personaje din „Spărgătorul de nuci” sau spiriduși. Acestea sunt ornamente frumoase pe care copiii le iubesc.De ceva vreme există și decorațiuni neobișnuite pentru pomul de Crăciun, de exemplu globulete în formă de suport de consolă sau o bucată de pizza. Au apărut la fel de mulți susținători cât și adversari lor, dar alegerea decorațiunilor pentru brad este o chestiune de gust.

Pe de altă parte, avem ecologia, care nu mai este doar o modă - este o necesitate. Decorațiunile de Crăciun în acest spirit sunt realizate din materiale naturale sau reciclate. Ecologiștii încurajează împodobirea bradului cu decorațiuni realizate manual. Decorațiunile tradiționale se încadrează perfect în tendința eco - stele de paie, lanțuri de hârtie și dulciuri sau mere de casă. Alegerea stilului în care îți decorezi casa depinde de tine. Indiferent ce decorațiuni preferi - le vei găsi pe toate la Edaxo.

Pret bun

pixel