Perdelele opace și termice - o modalitate de a face față căldurii

2022-08-16
Perdelele opace și termice - o modalitate de a face față căldurii

Căldura verii își poate pune amprenta în fiecare an, cum să facem față? Ne confruntăm cu diverse modalități de a obține un mic răgaz de la soarele arzător din apartamentele noastre. Una dintre ele subt perdelele termice bine alese.

Perdelele sunt un element al decorului interior care ar trebui să decoreze și să ne protejeze intimitatea. De asemenea, pot proteja împotriva căldurii de la primele ore ale zilei. Proprietățile lor suplimentare depind de tipul de material din care sunt cusute. Verificăm cum funcționează perdelele opace și temoizolante.

Perdele opace - totul despre ele

 

Țesăturile din care sunt realizate perdelele au proprietăți diferite. Țesătura determină transmisia luminii. Perdele delicate au doar o funcție decorativă, lasă multă lumină, deci sunt perfecte pentru sufragerie și interioare cu expunere nordică și vestică. Perdelele decorative, a căror țesătură este mai densă, nu ascund interiorul, ci il protejează bine de privirile indiscrete ale vecinilor.

Perdelele opace sunt o categorie separată de textile. Prima asociere cu acest tip de perdele este o țesătură grea și închisă la culoare care, atunci când este trasă, blochează aproape complet accesul luminii naturale. Înainte era așa - astăzi industria textilă folosește tehnologii care permit o întrerupere de aproape 100%. Perdele opacenu sunt grele și groase. Nici nu trebuie să fie în culori închise. Acest lucru se datorează faptului că este o țesătură de material specială, care este atât de compactă încât materialul nu lasă razele soarelui să treacă. Gama de culori disponibile este la fel de mare ca cea a draperiilor decorative. Așadar, dacă doriți să cumpărați perdele ușoare opace pentru dormitorul dvs., nu va fi deloc o problemă.

Perdelele opace au fost folosite inițial în hoteluri, astfel încât călătorii să se poată odihni bine după o călătorie de noapte. Astăzi le putem avea și în casele noastre. Le recomandăm pentru dormitoare cu ferestre cu expunere spre est și sud-est. Datorită acestui lucru, soarele dimineții nu vă va deranja.

Perdele termice - perfecte pentru căldură

Perdelele opace protejează împotriva luminii, dar nu și împotriva încălzirii camerei pe vreme caldă. Dacă doriți să reduceți puțin efectul soarelui pe vreme caldă, cumpărați perdele termice. Cum funcționează? Perdeaua termoizolatoare este realizata dintr-o tesatura care reflecta razele soarelui, datorita caruia interioarele se incalzesc mai putin. Este o tehnologie destul de simpla, este folosita si in productia de huse termoizolante pentru geamuri auto sau huse pentru masa de calcat. Utilizarea acestor tehnologii nu afectează estetica părții exterioare a perdelelor.

Perdeaua termoizolatoare are si functie decorativa, astfel ca suprafata ei nu este acoperita cu o folie lucioasa, dar materialul nu arata la fel pe ambele fete. De obicei, este mai ușoară, dar totuși netedă și arată suficient de atractiv încât să poți folosi și astfel de perdele pe geamuri mari.

Perdeaua termică are două aplicații - protejează nu numai împotriva încălzirii interiorului de la soare pe vreme caldă. Iarna, va proteja împotriva frigului care pătrunde prin ferestre și punți termice din jurul deschiderilor. Închiderea perdelelor termice după întuneric iarna face ca interiorul să fie mai bine izolat. Acest lucru nu afectează în mod semnificativ cheltuielile de încălzire, dar oferă un confort mai mare persoanelor care stau în interior.

Perdeaua termoizolanta poate fi de orice culoare sau model. Cu toate acestea, sunt de obicei netede și, datorită țesăturii foarte strânse, au proprietăți similare cu perdelele opace.

Perdea opaca eleganta, perfecta pentru dormitor.

Ce să țineți cont atunci când alegeți perdele?

Înainte de a trece la considerente decorative, să luăm în considerare această problemă din punct de vedere practic. Perdelele sunt concepute pentru a proteja interiorul de privirile indiscrete ale trecătorilor. Dacă ferestrele dumneavoastră au vedere la o clădire alăturată sau locuiți la parter, vă recomandăm perdele care vă vor oferi intimitate. Dacă nu aveți nevoie sau nu doriți să acoperiți ferestrele, puteți opta pentru perdele subțiri, drapate pe laterale, a căror sarcină este doar decorarea interiorului.

Foarte importantă este și expunerea ferestrelor, adică direcția în care ies. Cantitatea de lumină naturală care este furnizată în interior în timpul zilei depinde de aceasta. Expunerea spre nord necesită lumină suplimentară, deoarece soarele ajunge cu greu acolo. Expunerea sudică este mult mai însorită și necesită acoperirea ferestrelor pe vreme caldă – recomandăm perdele termoizolante pentru astfel de interioare. Expunerea spre est a ferestrelor face ca interiorul să fie bine iluminat vara, de la primele ore ale dimineții. Dacă în cazul tău este un dormitor, merită sa folosesti draperii opace. Expunerea la vest a ferestrelor asigură o bună lumină solară după-amiaza - lumina nu este atât de aspră atunci și are o culoare frumoasă înainte de amurg. Dacă interiorul nu se încălzește prea mult, puteți folosi perdele termice.

Construcția modernă înseamnă geamuri mari și interioare luminoase. O astfel de estetică necesită utilizarea diferitelor tipuri de perdele pentru a asigura confortul indiferent de ora din zi. Datorită tehnologiilor moderne, proprietățile practice pot fi combinate cu estetica la modă. Perdelele opace pot avea culori diferite, de asemenea deschise, nimic nu le împiedica sa fie decorate cu un model interesant. Datorită acestui fapt, puteți alege liber stilul acestor textile speciale față de alte elemente ale designului interior. Cu ajutorul unor textile atent selectate, poți da interiorului tău un caracter confortabil.

Pret bun

pixel