Cum să depozitezi turta dulce și biscuiții de Crăciun? Nu este chiar atât de evident!

2024-11-27
Cum să depozitezi turta dulce și biscuiții de Crăciun? Nu este chiar atât de evident!
Turta dulce este un simbol al Crăciunului, iar în multe familii coacerea acesteia împreună, cu câteva zile înainte de Ajun, este o tradiție de lungă durată. Baza aluatului este mierea și condimentele aromate, care îi conferă acel miros caracteristic. Cu siguranță vei fi de acord că aceste delicii impresionează nu doar prin gust, ci și prin mirosul minunat. Dar cum să depozitezi turta dulce astfel încât să rămână moale și aromată la cina de Crăciun?

Cum să depozitezi turta dulce până la Crăciun?

Coacerea turtelor dulci este o tradiție festivă care aduce bucurie atât adulților, cât și copiilor. De asemenea, decorarea acestora este o activitate foarte plăcută. Pentru ornare, se folosesc de obicei glazuri colorate și toppinguri cu motive de Crăciun. Mulți preferă însă glazurile tradiționale sau cele de ciocolată, mai ales dacă nu vor avea mulți copii printre invitați, cărora figurinele mici precum brăduții sau fulgii de zăpadă le sunt deosebit de atractive.

Decorarea influențează modul în care trebuie depozitată turta dulce imediat după coacere? La început, turtele nu ar trebui decorate, deoarece sunt tari când sunt scoase din cuptor. Rețetele tradiționale conțin multă miere, ceea ce le face crocante. Totuși, turtele dulci adevărate trebuie să fie moi. Acest lucru se întâmplă doar dacă absorb suficientă umiditate din mediul înconjurător sau din fructe.

Pentru aceasta, așază turtele dulci pe grătarul cuptorului, în rânduri uniforme, și lasă-le așa câteva zile într-o cameră umedă. Dacă aerul din casă este foarte uscat, poți depozita prăjiturile într-o cutie metalică largă și plată, punând bucăți mici de mere decojite în interior, având grijă să nu atingă aluatul. Schimbă fructele zilnic pentru a evita mucegăirea – altfel, toate turtele vor trebui aruncate. Odată ce devin moi, le poți decora în Ajunul Crăciunului.

Cât timp poți păstra turta dulce?

Turta dulce este un desert „durabil” care poate fi păstrat mult timp după sărbători. Dar cât de mult? În cazul turtelor umplute, acestea pot fi consumate până la o lună după coacere, iar cele simple rămân bune de consumat timp de trei luni.

În ce să depozitezi turta dulce?

Turtele dulci care au fost înmuiate ar trebui să rămână moi. Dacă acest lucru nu se întâmplă, poți repeta procesul descris mai sus, lăsându-le să absoarbă umiditate din mediul înconjurător sau din fructe. Pentru a preveni întărirea lor, păstrează-le într-o cutie etanșă după decorare. Pentru a sublinia atmosfera festivă, îți sugerăm să folosești o cutie roșu-albă cu motive de Crăciun, plasată la îndemâna tuturor membrilor familiei – în cele din urmă, toată lumea merită o mică dulceață în acest timp special.

De asemenea, poți opta pentru un borcan decorativ transparent cu capac, care să mențină spiritul sărbătorilor chiar și în ianuarie, februarie sau poate chiar în martie, când zăpada începe să se topească și zilele devin mai lungi. Va arăta și mai bine dacă îi adaugi o fundă verde cu auriu, împodobită cu fulgi de zăpadă argintii. Astfel expuse, turtele dulci vor părea și mai apetisante.

Ultima noastră sugestie, care totuși nu se potrivește în toate interioarele, este un borcan ceramic pentru biscuiți cu un motiv de omuleț de turtă dulce. Este un produs adorabil, dar nu este potrivit pentru depozitarea pe termen lung, deoarece nu are un închidere etanșă, ceea ce face ca turtele să se usuce și să-și piardă aroma naturală. Este însă ideal pentru păstrarea biscuiților crocanți cu mirodenii."

pixel