Cum să reînnoiești chitul de rosturi? Modalități simple

2023-04-03
Cum să reînnoiești chitul de rosturi? Modalități simple

Faianta din baie si bucatarie este finisata cu chit. În timp ce plăcile ceramice își mențin un aspect plăcut pentru o lungă perioadă de timp, rosturile după un timp se murdăresc sau chiar se mucegaiesc. Iată câteva modalități simple de a fixa chitul din baia ta pentru a-l face să arate din nou grozav.

Chitul este un material folosit pentru conectarea plăcilor individuale pe pereți și podea. Datorită acesteia, se creează o suprafață aproape uniformă și întregul arată estetic. Există diferite tipuri de chit: ciment, epoxidic, ciment flexibil și acrilic. Fiecare dintre ele necesită îngrijire regulată și reînnoire din când în când. Abia atunci baia ta va arăta bine.

Cum să reînnoiești chitul cu remedii casnice?

Puteți reînnoi singur chitul și există cel puțin câteva modalități simple de a o face: curățare chimică, produse dedicate renovării chitului și amestecuri ecologice. Modalitățile de casă de a renova rosturile nu sunt nici costisitoare, nici laborioase. Pentru a le prepara, ai nevoie de ingrediente de bază pe care cu siguranță le ai acasă.

Înlocuirea chitului este o adevărată ultimă soluție - se face doar atunci când chitul existent nu este potrivit pentru renovare. Chitul care se sfărâmă nu își va mai îndeplini funcția și umezeala va începe să intre sub plăci.

Curatare chimica

O modalitate de a curăța chitul alb este acea cu pastă și o periuță de dinți. Aplicați pastă pe articulații și lăsați-o aproximativ o oră. Apoi luati o periuță de dinți și freacati ușor suprafața. Pasta de dinți are efect antibacterian și de albire, deci este ideală pentru curățarea chitului. Nu uitați să alegeți o periuta moale și să nu frecați prea tare pentru a nu deteriora chitul.

Cea mai dificilă murdărie din baie poate fi îndepărtată cu ușurință folosind un lichid de toaletă. Acestea sunt preparate puternice care trebuie folosite cu mare grijă și întotdeauna cu mănuși. Pentru a curăța îmbinările, utilizați o soluție 1:1 de lichid de toaletă și apă. Turnați lichidul într-o sticlă de pulverizare - datorită acestui lucru veți pulveriza uniform fiecare chit. O periuță de dinți va fi utilă pentru spălare din nou - cu ea veți îndepărta complet mucegaiul de pe suprafața.

Renovarea rosturilor cu un stick de restaurare

Refacerea chitului cu un renovator

Renovatorul de chituri este o soluție dedicată care vă permite să evitați utilizarea frecventă a substanțelor chimice toxice în baie. Renovatoarele de chituri sunt un mijloc de curățare și reînnoire a chitului. Îndepărtează tot felul de murdărie, cum ar fi grăsimi, reziduuri alimentare, praf, mucegai, ciuperci și depuneri de săpun. În același timp, face ca chitul alb să-și recapete culoarea inițială.

Acestea sunt produse avansate, dar foarte ușor de utilizat. Puteți cumpăra un renovator sub formă de marker sau o sticlă cu un aplicator special. Funcționează instantaneu, nu uitați să îi acordați un moment să se usuce complet. Mirosul agentului este neutru, nu lasă ceata chimica otrăvitoare. Utilizarea regulată a renovatorului vă permite să păstrați îmbinările curate din punct de vedere igienic și într-o formă estetică perfectă.

Detergenți ecologici pentru chituri

Renunțăm treptat la substanțele chimice și plasticul din casele noastre. Curățarea cu agenți siguri pentru sănătate și mediu devine din ce în ce mai populară. Atingem de bunăvoie metodele pe care bunicile noastre le foloseau în loc să ne bazăm pe chimie grea, care nu este indiferentă față de sănătate. Aveți agenți de curățare a chitului în dulapul din bucătărie și în frigider - tot ce trebuie să faceți este să le combinați cu pricepere.

Cum să reînnoiești chitul cu bicarbonat de sodiu, oțet și praf de copt?

Primul amestec este bicarbonat de sodiu cu oțet - amestecați ingredientele în astfel de proporții încât să se formeze o pastă uniformă. Aplicați un strat din el pe articulații și lăsați timp de 10-15 minute, apoi frecați totul cu o perie și clătiți bine. Soda și oțetul vor îndepărta eficient mucegaiul, au și un efect bactericid.

Praful de copt, adică carbonatul de sodiu, care este un surfactant, este excelent pentru curățarea chitului. Aplicați-l pe articulații și lăsați-l timp de o jumătate de oră. Stergeti ușor cu un burete și clătiți cu apă. Rosturile vor fi cu siguranta mai albe, iar calcarul va disparea si el.

Pentru a scăpa de depunerile galbene, bacteriile și mucegaiul din articulații, spălați-le cu peroxid de hidrogen. Astfel veti reîmprospăta culoarea chitului alb.

Pentru murdăria încăpățânată, cel mai bun compromis este un amestec de oțet spirt și lichid de spălat vase. Acesta este cel mai bun mod de a curăța și degresa bine chitul. Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice, combinați oțetul cu suc de lămâie (30 de picături la jumătate de litru de oțet). Pulverizați chitul cu lichid și așteptați puțin, apoi curățați chitul cu un burete moale.

Curățarea ecologică nu se referă doar la agenți special pregătiți. Mai există o metodă mecanică. Dar nu ne referim la spălarea cu o perie ascuțită pentru că astfel vei deteriora chitul. Un aparat de curățat cu abur este un dispozitiv care curăță și dezinfectează suprafețele cu ajutorul aburului eliberat la presiune ridicată.

Metodele de casă, ecologice sunt o prevenire foarte bună. Dacă ai grijă de articulații în acest fel în mod regulat, acestea vor rămâne curate mai mult timp. Totuși, dacă între plăci au apărut pete negre, înseamnă că ciuperca s-a instalat în rosturi. Atunci trebuie să utilizați un calibru mai mare - substanțe chimice puternice sau un renovator de chituri mai sănătos și la fel de eficient.

Pret bun

pixel