Ghivece și plante pentru balcon

2023-04-04
Ghivece și plante pentru balcon

Un balcon cu flori este un vis pentru mulți dintre noi, dar necesită muncă și puține cunoștințe practice. Din ghidul nostru veți afla ce ghivece și suporturi pentru flori să alegeți pentru balcon. În plus, îți vom spune ce să faci când vrei să ai un balcon verde, dar nu ai „mână pentru flori”.

În ultimele sezoane, am observat un mare interes pentru amenajarea balcoanelor. Se dovedește că și cele mai mici pot fi transformate în zone de relaxare extrem de confortabile. Trebuie să existe verdeață care să decoreze, dar care să ne protejeze și de privirile indiscrete. De data aceasta nu vom scrie despre mobilier sau accesorii pentru balcon. Ne vom ocupa de cultivarea plantelor de pe balcon.

Ghivece pentru balcon - pe care să alegi?

Pentru ca plantele de balcon să se dezvolte sănătos, sunt necesare ghivece selectate corespunzător. Cum alegi ghivecele pentru balcon? Ei bine, trebuie să ținem cont de condițiile specifice în care se vor afla. Ghivecele de grădină sunt realizate din materiale rezistente la umiditate, soare și schimbări de temperatură. Putem alege vase din plastic, metal, beton sau ceramica.

Ghivecele din plasticpentru balcon sunt foarte practice - ușoare, ieftine și rezistente la umiditate. Cu toate acestea, nu au întotdeauna o rezistență adecvată la temperaturi ridicate. În timp, plasticul se poate crăpa sau deforma, iar culoarea vasului se poate schimba.

O soluție interesantă sunt ghivecele verticale din plastic care vă permit să creați o grădină verticală ;)Aceasta este o soluție perfectă pentru balcoane mici dintr-un bloc

Ghivecele metalice de grădină vor fi foarte rezistente, cu condiția sa fie protejate corespunzător împotriva coroziunii. Ghivecele de grădină din beton sunt foarte grele, așa că florile plantate în ele cu siguranță nu vor cădea în vânt. Din păcate, sub influența umidității, își pot schimba estetică. Vasele din ceramică par a fi mijlocul de aur. Totuși, trebuie să ții minte că sunt fragile și trebuie să fii foarte atent cu ele.

Un alt criteriu de selecție este forma ghiveciului. Cutiile sunt potrivite pentru expunerea florilor pe balustradă. Până de curând, acestea au fost singura soluție. Astăzi avem și ghivece rotunde și ovale din care să alegem, a căror formă le permite să fie instalate fără cârlige pe balustradă. Fundul ghiveciului servește drept mâner. Aceasta este o soluție foarte bine gândită, deoarece riscul ca un astfel de ghiveci să cadă este marginal.

Ghivecele suspendate vor funcționa bine acolo unde balconul are acoperiș. Plantele arată foarte impresionant în ele, în ultimele sezoane a devenit popular să se crească căpșuni cățărătoare și căpșuni sălbatice în ghivece suspendate pe balcoane. Iedera și plantele cu flori, de asemenea, arată bine în ele.

Un suport pentru ghiveci auriu cu un cadru metalic si fundalul dintr-o comoda industriala

Plante de balcon - artificiale sau vii?

Pentru a crea o junglă în mijlocul orașului ai nevoie de timp și abilități sau bani pentru un grădinar. Din păcate, nu toată lumea are aceste avantaje în mâinile lor. Așezarea ghivecelor cu flori pe balcon este, de asemenea, asociată cu responsabilitate. Ele trebuie fertilizate și udate, iar acest lucru provoacă complicații minore atunci când vrem să plecăm în vacanță. O altă problemă poate fi expunerea balconului, adică direcția în care se înfruntă. Nu toate plantele se vor descurca bine la umbra sau în soarele plin. Merită să luați în considerare acest lucru înainte de a începe să decorați balconul cu plante.

Dacă pleci des sau nu există condiții pentru a crește flori vii pe balconul tău - poți paria pe plante artificiale. Astăzi arată la fel de frumos ca vii, de la distanță este imposibil să nu le deosebești. Prin urmare, sunt o soluție bună pentru persoanele cărora le plac adaosurile verzi, dar din diverse motive nu pot crește plante vii.

De asemenea, puteți alege să completați plantele vii cu altele artificiale. Dacă floarea care îți place nu va avea șansa să crească pe balconul tău, nu trebuie să renunți la ea. Trebuie doar să reții că florile din materiale plastice și țesături sintetice se vor estompa în timp de la soare și va trebui să le înlocuiești cu altele noi.

Suporturi pentru flori perfecte pentru balcon

Amenajările la modă ale zonei de relaxare de pe balcon sunt spații confortabile care asigură intimitate și contact constant cu natura. Florile în ghiveci sunt un element indispensabil al decorului aici, deoarece ajută la crearea atmosferei potrivite. Tendința junglei urbane a pătruns și pe balcoane, cu cât este mai verde, cu atât mai bine. Cum să amenajezi un balcon mic în acest stil? Ai nevoie de accesoriile potrivite, ghivecele suspendate și suporturile de flori care ajută la crearea unor aranjamente unice.

Un balcon este un spațiu mic, iar o floare impresionantă în ghiveci ocupă mult spațiu. Un ghiveci mare așezat pe podea poate îngreuna utilizarea confortabilă a balconului. În acest caz, un suport de flori va fi mai bun. Vom câștiga și vizual, deoarece suportul de flori nu va reduce optic spațiul pe podea. Datorită unor astfel de tratamente, balconul va părea mai mare.

Sunt populare și suporturile de flori de perete, cu ajutorul cărora poți crea un perete verde pe balconul tău. Un suport de flori metalic sub forma unei simple grile cu carlige va fi de folos pentru a atarna ghivece cu plante care vor crea o compoziție eficienta deasupra zonei de relaxare.

Pe un balcon mai mare, vor funcționa suporturi de flori din lemn. Au doua functii - sunt suporturi practice pentru flori în ghiveci, care sporesc estetica amenajarii balconului. Atunci când alegeți un suport de flori din lemn pentru balcon, acordați atenție dacă lemnul a fost protejat corespunzător împotriva umezelii. Datorită acestui fapt, suportul de flori va mulțumi ochiul mai mult timp și își va îndeplini funcția. Suporturile de flori din lemn brut ar trebui să stea într-un loc unde există mai puțină umiditate.

Alegerea ghivecelor și suporturilor de flori potrivite vă va permite să creați un spațiu unic pe balcon. Mai ales ca avem multe soluții din care sa alegem care pot fi adaptate specificului spațiului. Pe lângă soluțiile tradiționale, merită să verificați și gadget-urile care vor facilita îngrijirea plantelor în ghiveci de pe balcon. Acestea sunt, de exemplu, sisteme de irigare care vin foarte la îndemână atunci când pleci în vacanță. Ghivecele cu udare automată sunt și ele o soluție interesantă, dar acestea sunt disponibile în principal la dimensiuni mici. De asemenea, merită să acordați atenție ghivecelor supraetajate - structura lor constă din mai multe ghivece mai mici.

Pret bun

pixel