Organizare și ordine în bucătărie

2023-09-07
Organizare și ordine în bucătărie

Păstrarea bucătăriei ordonate nu este întotdeauna ușoară. Necesită o anumită consecinţă și o organizare adecvată a spațiului. Dacă bucătăria nu este funcțională, este ușor să ajungi la dezordine, mai ales când lucrurile nu sunt puse imediat la locul lor. Funcționalitatea nu numai că vă permite să rămâneți ordonat mai mult timp, dar și accelerează procesul de pregătire a meselor. Curățenia în bucătărie este extrem de importantă, garantează plăcerea de a găti.

Carucior de bucătărie cu blat din lemn, sertare și un dulap închis, în plus patru rafturi și două suporturi pentru băuturi.

Regândește amenajarea

Desigur, dacă doar îți amenajezi bucătăria, aranjarea corectă a echipamentului în ea va fi mult mai ușoară. Îți poți amenaja bucătăria în funcție de nevoile tale. Merită să vă gândiți să aveți un loc lângă frigider unde puteți pune deoparte lucrurile care se pun sau se scot. Cantitatea potrivită de blat permite pregătirea eficientă a mesei. Merită să ne amintim că această parte a blatului ar trebui să rămână întotdeauna liberă. Puteți apoi lăsa liber tocatorul sau farfuria, fără a fi nevoie să mutați totul în jur. Lucrurile care își schimbă locația „tocmai așa” fac rapid dezordine pentru că se află în locuri aleatorii. Mai bine eviți acest lucru.

Totuși, dacă ai o bucătărie în care nu poți schimba prea mult, oprește-te, privește și gândește-te la ce te deranjează și te irită mereu în timp ce gătești. Poate vreun obiect plasat astfel încât lovește constant cotul? Un uscător de vase care stă chiar lângă aragaz, care stropește grăsime direct pe farfuriile spălate? Este posibil să puteți atârna uscătorul deasupra chiuvetei, puțin mai departe de alimentele de gătit. Deși nu puteți muta aragazul sau chiuveta, aparatele mai mici pot fi amplasate cu succes în altă parte. Condimentele ar trebui să fie aproape de aragaz, dar și de blat - aici se fac mâncărurile. Este convenabil să păstrați ceaiul și cafeaua aproape de ceainic. Mutarea câtorva lucruri în locurile lor mai potrivite poate face o diferență uriașă în menținerea ordonată a bucătăriei, precum și în reducerea distanței pe care o aveți între dulapuri în căutarea mirodeniilor. Un uscător de bucătărie cu două niveluri ar trebui, de asemenea, să vă ajute să organizați mai bine spațiul din bucătărie, deoarece vă permite să așezați vase, cești și pahare pe el.

Un taburet înalt și un bar din lemn, pe un cadru metalic, cu suport pentru sticle și un suport pentru pahare.

Recipiente din ceramică sau sticlă sau poate un sertar bine gândit?

Toate acestea vor fi utile în orice bucătărie, în special în cele ale căror dulapuri nu sunt echipate cu compartimente fanteziste sau rafturi extensibile. Dulapurile mai vechi pun probleme semnificative cu gestionarea adecvată și depozitarea în siguranță a alimentelor. Totul se prăbușește și se amestecă, iar după ce ai organizat dulapul în doar o săptămână nu mai știi unde este totul? Recipientele și coșurile din ceramică vor funcționa perfect. Dacă nu vrei să cheltuiești bani pe coșuri noi, frumoase, poți folosi cu succes cutii pe care le gasesti prin casă. Le puteți acoperi cu hârtie frumoasă sau pur și simplu le puteți eticheta cu ceea ce este înăuntru. Datorită acestui lucru, veți găsi cu ușurință lucrul de care aveți nevoie. De asemenea, este mai ușor să ajungeți la articolele din spatele dulapului - în loc să scoateți totul pe rând, doar scoateți cutia din față.

Recipientele din ceramică, pe de altă parte, vă vor ajuta să depozitați alimentele într-un mod închis dar la indemana - acest lucru este deosebit de important dacă aveți un blat mare și gătiți des. Finisajul elegant va permite recipientelor să se potrivească, mai ales în interioarele tradiționale și minimaliste.

Coș de separare a deșeurilor

Sticle de plastic abandonate sau alte deșeuri sortabile care zac în bucătărie. Nu știi unde să le pui, așa că sunt literalmente peste tot. Un coș de sortare a deșeurilor te va asigura că toate aceste lucruri sunt la locul potrivit. Mai mult, dacă toată lumea din gospodărie știe unde să pună ambalajele uzate, vei pierde mai puțini nervi și vei câștiga mai mult timp la scoaterea gunoiului.

Fiecare dintre noi știe cât de importanta este separarea deșeurilor, în special a deșeurilor organice - o bună amenajare a acestui spațiu vă va ajuta să eliminați, de exemplu, cojile tăiate sau capetele de legume în mod igienic și în siguranță pentru mediu.

Curăța în fiecare zi

Aparatele curate nu numai că arată plăcut din punct de vedere estetic, dar vor dura și mai mult. Cuptorul este mult mai ușor de curățat imediat după ce se răcește. În acest fel, nu vei lăsa supa vărsată, sosul sau o picătură de grăsime să se usuce sau să ardă. Cu cât întârzi mai mult, cu atât mai multă muncă ai de făcut. Petele uscate de pe aragaz sunt foarte încăpățânate, iar substanță lichidă este suficientă pentru a fi ridicată cu o cârpă și este gata. Dacă nu aveți mașină de spălat vase, încercați să spălați vasele imediat după ce ați mâncat. Farfuriile, paharele și oalele aflate în chiuvetă nu arată deloc bine, iar alimentele uscate sunt mai greu de spălat. Merită să ștergeți blaturile imediat după gătit. Regularitatea vă va permite să evitați cantitatea mai mare de muncă care ar fi necesară pentru a lupta cu murdăria veche și încăpățânată.

Sertare funcționale

Sertarele sunt extrem de utile. Acesta este un loc bun pentru a depozita articole mici care ar ocupă mult spațiu dacă ar fi plasate într-un dulap. Merită să vă echipați cu suporturi speciale pentru tacâmuri. Sortarea lingurilor, lingurițelor, furculițelor și cuțitelor este extrem de utilă. Dacă nu faci deja acest lucru, vei vedea rapid cât timp vei economisi atunci când nu trebuie să cauți de fiecare dată tacâmurile potrivite. De asemenea, merită să puneți în sertare și alte obiecte extrem de utile în bucătărie, precum perii, spatule și linguri pentru servire, care îmbunătățesc considerabil pregătirea meselor. O spatulă pentru prăjitură este de neînlocuit la întinderea cremei. O lingură pentru înghețată vă va ajuta să serviți mai repede desertul și să-l modelați în bile frumoase. Este bine să ai la îndemână acestea și alte gadgeturi de bucătărie într-un sertar convenabil.

Bucătărie modernă cu un frigider mare cu două uși, lămpi argintii și blat înalt.

Aruncă gunoiul

Gunoiul și, de fapt, toate articolele inutile. Dacă te lupți cu dezordinea din bucătărie, sunt șanse să fie multe. Toate chitanțele vechi de cumpărături de acum o lună, note lipicioase, pachete goale pe care dintr-un motiv necunoscut nu le pune nimeni în coșul de gunoi. Lasă-ți sentimentele deoparte. Poate că cana aceea crăpată înseamnă mult pentru tine, dar nu ai mai folosit-o de ani de zile. Farfuriile ciobite nu arată bine, mai ales dacă sunt ultimele din set, pentru ca celelalte s-au spart de mult.

Gândește-te la ce ai nevoie cu adevărat și la ce nu folosești deloc. Poate că în bucătăria ta există articole care ar trebui să meargă de fapt în camera de zi, dormitor sau hol. Bucătăria este inima casei, dar nu trebuie să fie totul în ea, mai ales lucrurile care nu sunt folosite pentru a pregăti mesele. Mai ales într-o bucătărie mică, nu ai nevoie de multe bibelouri decorative, ci doar de cele care, pe lângă faptul că sunt decorative, sunt și utile.

Gătitul rapid și eficient, mai puțini nervi și un interior estetic – toate acestea le poți avea dacă îți organizezi corect bucătăria și dacă ai grijă sistematic de ordine. Nu are rost să amâni ceva pentru mai târziu. Gândiți-vă la aranjarea echipamentelor, aruncați articolele inutile și sortați ceea ce aveți nevoie. Doar atât de puțin și totodată atât de mult încât timpul petrecut în bucătărie oferă bucurie și un sentiment de relaxare.

Pret bun

pixel