Produse pentru respingerea insectelor și dăunătorilor

2023-08-01
Produse pentru respingerea insectelor și dăunătorilor

Niciun grădinar nu vrea să vadă insecte făcând ravagii într-un petec plin de plante în curs de coacere. Pe de altă parte, țânțarii și muștele negre pot strica fiecare întâlnire la grătar. Din fericire, puteți opri oaspeții neinvitați. Verificați cum se poate face fără utilizarea de substanțe chimice.

Deoarece unele repellente chimice pot dăuna insectelor benefice care vă ajută efectiv plantele, încercați mai întâi aceste repellente simple înainte de a apela la altele puternice.

Lumanari impotriva tantarilor

Tantarii nu le place mirosul de iarba de lamaie, motiv pentru care repellenții naturali se bazează pe răspândirea acestei arome în jur. Nu există chimicale inutile aici - doar ceară și ulei esențial cu un parfum atât de intens încât țânțarii nu vor să vină pe terasa ta.

Aceste tipuri de speriatoare au forme diferite, poate fi o lumanare clasica, mare, care poate arde cateva zeci de ore. De asemenea, puteți alege un repeller sub formă de felinar. În acest caz,lumânarea cu miros de lemongrass este închisă într-un borcan din sticlă, care a fost pus într-un coș de rafie și răchită. Întregul lucru arată foarte elegant, este un plus frumos pentru balcon și pentru zona de relaxare din grădină. O altă formă de lumânare împotriva țânțarilor este o torta care poate fi atașată deasupra mesei. Construcția este din bambus, care este rezistent la umezeală, astfel încât poate fi fixat într-un loc permanent și lăsat acolo pe tot parcursul sezonului. În schimb, lumânările mici împotriva țânțarilor pot fi înlocuite după ardere.

Lumânare împotriva țânțarilor cu parfum de lămâie - o lumânare din sticlă într-un coș împletit

Lămpi și speriatoare solare

Capcanele cu lumină UV au fost folosite de zeci de ani pentru combaterea eficientă a dăunătorilor. Chiar dacă nu sunt toate la fel, componentele de bază includ o sursă de lumină fluorescentă și o capcană pentru insecte. Au fost folosite inițial pentru controlul dăunătorilor în agricultură, dar acum sunt folosite în grădini și terase pentru a controla insectele.

Cum funcționează capcanele luminoase?Razele UV atrag muștele și alți dăunători spre capcană. Insectele sunt apoi exterminate folosind electricitate sau prinse pe bețișoare de lipici. Capcanele ușoare care folosesc electricitate au un recipient pe fund pentru a prinde dăunătorii.

Lampa insecticidă ULTRA este folosită pentru a extermina insectele zburătoare, inclusiv muștele și țânțarii

Nu respinge aceste insecte - invită-le în grădina ta

O grădina de obicei găzduiește mii de insecte, dar s-ar putea să fii surprins să afli că doar aproximativ o zecime dintre ele sunt distructive. De fapt, cele mai multe dintre ele sunt benefice sau inofensive. Insectele benefice se împart în trei categorii principale:

Polenizatori: depindem de aceste insecte - inclusiv albine, fluturi, muște și molii - dacă nu mai exista, nu vom avea hrană.

Prădători: Aceste insecte elimină dăunătorii mâncându-i. Insecte precum gărgărițele, mantisele și larvele cu aripi verzi se încadrează în această categorie.

Insecte parazite: Că și prădătorii, paraziții pradă și alte insecte, dar într-un mod ușor diferit. Își depun ouăle pe sau în insectele rele, iar când ouăle eclozează, larvele se hrănesc cu insectele gazdă. Principalul reprezentant al acestei categorii sunt viespile parazite.

Ca toate creaturile vii, insectele benefice au nevoie de apă, hrană și adăpost. Oferind aceste lucruri, grădina ta va deveni o casă primitoare pentru ei. Poți să faci un pas mai departe și să pui casute pentru insectebenefice în grădina ta. Chiriașii lor vor avea grijă constant de grădina dvs.

O varietate de plante va atrage o mare varietate de insecte. Multe insecte benefice apar în grădină și au nevoie de surse alternative de hrană, cum ar fi polenul și nectarul, pentru a rămâne.

Plantele cu flori timpurii, în special cele cu flori mici, cum ar fi alyssum, sau bienale precum morcovii și pătrunjelul, care au fost lăsate să înflorească, vor ajuta la atragerea de insecte benefice în grădina dumneavoastră în primăvară.

Mai târziu, vor fi atrase în mod deosebit de plantele cu flori compuse precum șarveta, vergea de aur și dantela Reginei Ana și ierburile cu flori precum levănțica, menta, salvie, fenicul și melisa.

Pret bun

pixel