Reîmprospătați fotoliile și canapeaua cu huse

2022-07-29
Reîmprospătați fotoliile și canapeaua cu huse

Tapițeria mobilierului se deteriorează în timp. Cu toate acestea, petele și abraziunile nu reprezintă un motiv pentru a arunca o piesă de mobilier funcțională. Ce să faci pentru a restabili estetica canapelei tale preferate? Alege husa potrivită pentru canapea.

Ai fotoliul tău preferat la care nu vrei să renunti, indiferent de faptul că lasă de dorit din punct de vedere estetic? Sau poate nu poti inlocui inca mobilierul din living pentru ca ai cheltuieli mai urgente? Husele sunt o modalitate excelentă de a oferi mobilierului dumneavoastră o nouă viață. Să verificăm cum să reglezi husa pe fotoliu sau canapea.

Huse pentru fotolii

Husa pentru fotoliu va fi utilă în două situații. Cand tapiteria unei piese de mobilier este uzată și strică estetică interiorului. Și atunci când piesa de mobilier este nouă și vrem să o protejăm de deteriorare. Părinții copiilor mici și proprietarii de animale de companie înțeleg perfect această problemă.

Cum să alegi husa pentru fotoliu potrivită? În primul rând, verificați dimensiunile acestuia. De obicei, acestea sunt huse plasate pe tapițerie fără elemente de fixare - le putem numi cu încredere universale. Merită să vă asigurați că lungimea și lățimea husei asigură utilizarea confortabilă a mobilierului și protejează efectiv tapițeria împotriva deteriorării sau petelor de acoperire. În timpul măsurării, nu uitați să vă asigurați că husa pentru fotoliu se potrivește bine și nu alunecă de fiecare dată când cineva se așează pe ea.

Huse pentru canapea

Alegerea dimensiunii potrivite a husei de canapea se face intr-un mod foarte asemanator ca si in cazul fotoliului. Avem si huse, care se pun peste piesa de mobilier la fel ca un cearceaf cu banda elastica pe o saltea. Atunci trebuie să ții cont și de forma canapelei și de dimensiunea cotierelor.

Husa de canapea ar trebui să fie de culoarea potrivită. Achiziționarea acestui accesoriu poate fi o oportunitate de a schimba aspectul unei piese de mobilier. Fiecăruia dintre noi ne plac metamorfozele rapide în interioare, așa că profitați de faptul că husa poate schimba complet caracterul mobilierului. Amintiți-vă doar că noua culoare ar trebui să se potrivească cu pernele decorative, dacă acestea au fost incluse.

In categoria huse de canapea exista modele destinate canapelelor. Acestea sunt cele mai usor de montat, deoarece canapelele extensibile sunt mobilier cu mai multe dimensiuni standard din care sa alegi. Dacă vrei să reînnoiești în acest fel o canapea dintr-un lanț de magazine popular, nici nu vei avea mari probleme cu ea. Cele mai multe huse universale se potrivesc dimensiunilor lor.

Printre husele pentru canapele vei gasi si suprafete speciale pentru animale. Fabricate din materiale care împiedică murdăria mobilierului. Este o modalitate excelentă de a vă proteja tapițeria de păr și pete, în special la animalele mari. O astfel de husă de canapea va fi potrivită pentru utilizare acasă și în mașină. Animalul dvs. de companie va putea călători sau se va odihni confortabil și nu va trebui să vă faceți griji pentru mobilierul și interiorul mașinii.

Avantajele și dezavantajele huselor

Principalul avantaj al huselor este protecția pe care o oferă. Nu numai copiii mici pot distruge mobilierul tapițat. La pierderi contribuie și adulții și animalele de companie. O husă pentru o canapea sau un fotoliu va proteja materialul de petele de mâncare și băutură. Mai mult, husa de canapea se poate spala in masina de spalat rufe, in timp ce husa de mobila trebuie curatata intr-un mod special. De asemenea, trebuie avut în vedere că nu orice pată poate fi îndepărtată cu ușurință. Murdăria permanentă de pe husă nu va fi la fel de problematică ca pe tapițeria mobilierului.

Avantajele huselor includ si faptul ca sunt o modalitate de a transforma rapid interiorul. Este suficient să alegeți o nouă culoare de huse de mobilier pentru a face din nou o impresie bună. Datorită huselor, puteți da o viață nouă mobilierului confortabil, chiar dacă este ușor uzat. Îmbunătățirea esteticii este unul dintre cele mai importante avantaje dacă dorim să folosim husa pentru a masca petele și abraziunile.

Aici este și economia în joc. O husă pentru o canapea sau fotoliu va fi mult mai ieftină decât o nouă piesă de mobilier. Este si o solutie ecologica, datorita careia putem folosi mobila mai mult timp, chiar daca aspectul ei lasa de dorit.

Care sunt dezavantajele huselor de mobilier? Dacă alegeți o husă universală fără elemente de fixare, trebuie să țineți cont de faptul că va aluneca. Corectarea husei poate să nu fie o activitate laborioasă, dar este puțin iritantă. În cazul huselor din cauciuc sau legate, putem observa că materialul se mișcă și aluneca. De aceea este atât de important să se potrivească dimensiunile cât mai precis. Datorită acestui fapt, materialul va fi întins corespunzător peste mobilier.

Ce husă să aleg?

Un criteriu foarte important pentru alegerea unei huse de mobilier este materialul din care a fost confectionata. Ideea este că materialul ar trebui să aibă mai multe caracteristici cheie. Prima este îngrijirea ușoară. Cel mai bun tip de husă este cea care poate fi spălată în siguranță la mașină.

Mobilierul trebuie să fie confortabil, așa că husa de canapea trebuie să fie și plăcută la atingere. Rezistența la pete este un alt avantaj care va vorbi în favoarea alegerii unui anumit model. Totuși, pentru o astfel de husă de canapea trebuie să plătești mai mult decât pentru modelul standard.

Estetica joacă, de asemenea, un rol important - husele de canapea cu matlasare eficientă pot schimba complet caracterul mobilierului. Relieful și structurile de pe material vor face ca întregul aspect să fie foarte eficient. Cu condiția să dorești ca noua husă de mobilier să fie vizibilă, desigur. Dacă preferați o husă de canapea care să se „împletească” cu fundalul, atunci alegeți modele simple într-o culoare identică sau foarte asemănătoare cu cea a tapițeriei originale.

Husele pentru mobilier tapițat sunt accesorii foarte utile atunci când dorim să reînnoim sau să protejăm tapițeria. Sunt cu siguranță o soluție mai bună decât o pătură sau o cuvertură de pat. Sunt realizate într-un mod care minimizează alunecarea și formarea de cute. O selecție mare de versiuni de culoare înseamnă că putem asorta husa pentru un fotoliu sau o canapea.

Pret bun

pixel