Stilul loft în interior - care sunt tipurile sale?

2022-05-30
Stilul loft în interior - care sunt tipurile sale?

Stilul loft și-a făcut loc definitiv în interioare, suntem îndrăgostiți de el așa cum era în țările scandinave. Există schimbări interesante cu fiecare sezon. Cum evoluează stilul industrial? Cu siguranța incalzind spațiul și conferindu-i un caracter individual.

Loftul brut nu este o invenție a ultimului deceniu. Rădăcinile sale merg mult mai adânc, în vremurile marii crize economice. Interioarele industriale au fost transformate în cele rezidențiale nu pentru că cuiva i-ar fi plăcut această estetică. Era o necesitate economică. Lifturile din spațiul industrial au devenit la modă când artiștii au început să le stabilească. Bohema a transformat rapid halele fabricilor în garsoniere și apartamente, al căror caracter era unic. Una dintre cele mai faimoase mansarde a fost Fabrica de argint din New York, creată de Andy Warhol în anii 1960, unde se întâlneau cei mai mari artiști ai epocii.

Descoperiți diferitele fețe ale stilului loft

Să începem cu o definiție curată din care vom afla ce este un stil loft. Zonele mari și încăperile înalte sunt caracteristice spațiilor postindustriale. Instalațiile și canalele de ventilatie sunt vizibile, pereții și pardoselile au finisaje brute. Toate echipamentele sunt tehnice - domină cărămida goală, betonul și oțelul. Culorile sunt reci, subliniate de strălucirea metalului.

Iluminatul este tehnic, simplu din metal sau chiar becuri goale sau lămpi fluorescente. Amintiți-vă că astfel de amenajări se bazează pe necesitatea adaptării spațiului postindustrial la condițiile de locuit, dar la un cost redus. În vremuri de criză, oamenii foloseau ceea ce au găsit. Au achiziționat sau au realizat ei înșiși echipamentul rămas. Drept urmare, au fost create interioare austere și eclectice, care ne plac atât de mult astăzi.

Loftul contemporan este diferit, mobilierul și accesoriile sunt inspirate din acea realitate, dar aspectul lor este mult mai elegant. Ba mai mult, le putem alege și ajusta după cum dorim, nu trebuie să ne bazăm doar pe ceea ce putem obține. Stilul industrial din secolul XXI are un cu totul alt caracter, mai mult, are multe scene. De la interioare brute și tipic industriale până la cele cu elemente pătrunzătoare din alte stiluri de interior.

Natura interiorului depinde în principal de ce bază avem. Este mult mai ușor să amenajezi o mansardă clasică în clădiri postindustriale și să folosești elementele conservate ale acestuia în amenajare. Situația este diferită atunci când dorim să transferăm acest stil la o construcție nouă tipică. În astfel de realități, putem aranja așa-numit soft loft, care este o variație mai blândă și mai universală a acestui stil. Anul acesta mergem cu un pas mai departe și putem introduce cu succes elemente din alte stiluri de amenajare într-un interior loft. Tendința este de a încălzi aceste interioare și de a le face un spațiu prietenos. Interiorul clasic în stilul loft este rece și extrem de practic. În versiunile chic loft sau jungle loft, interioarele capătă un caracter interesant, eclectic.

Cum putem incalzi interiorul? O rețetă pentru o soft loft

Soft loft este un fel de compromis de aranjament. Constă în transplantarea caracteristicilor interioarelor industriale în noua construcție. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri, dar anumite canoane ar trebui să fie întotdeauna la bază - o mansardă înseamnă interioare spațioase și bine luminate. Pe o astfel de bază, putem compune elemente ale unui interior industrial, care ne oferă și confort. Soft loft nu exclude introducerea de mobilier tapițat și metal combinat cu lemn într-o nuanță naturală, caldă de maro. Un set de mese cu picioare metalice simple, cu blaturi din lemn masiv se va potrivi perfect într-un astfel de aranjament. Interioarele în stilul soft loft nu trebuie să fie complete fără plante în ghivece, țesături în culori plăcute și iluminare eficientă.

 Colț industrial de cafea într-un living la mansardă

Rust loft - materii prime și minimalism

Una dintre cele mai curate variante pe care le poate adopta un stil loft. Rust loft se încadrează exact în canoanele industriale. Desigur, va arăta cel mai bine în interioare înalte cu geamuri mari. În finisaje folosim materii prime - pereti de caramida, podele din beton sau gresie imitand piatra. Acestea sunt forme simple și pure care acționează ca bază în astfel de interioare.

Elemente metalice ale echipamentelor, iar în bucătărie linii de ventilație foarte bine vizibile în argint. Rust loft lăsa impresia ca am amenaja spațiul existent. Trebuie să vă amintiți acest lucru atunci când planificați finisarea. Desigur, nu toată lumea are un simț al esteticii care să le permită să se împace cu canalele de ventilație care trec de-a lungul peretelui sau cu mobilierul din țevi metalice.

 

Stilul rust loft este destinat persoanelor care se simt bine în spații răcoroase, extrem de minimaliste. Atunci când creați astfel de aranjamente, ar trebui să vă amintiți, de asemenea, că interiorul ar trebui să fie practic. Planificarea depozitării și introducerea mobilierului de confort este esențială în spațiul de locuit. Mansarda este un interior care este doar aparent lipsit de decorațiuni. Elementele decorative sunt necesare, dar natura lor este tehnică. În interiorul rust loft ne întâlnim cu iluminatul tehnic, eventual acolo apar lămpi inspirate de el.

În amenajările de rust loft, puteți face un pas mai departe - în afară de finisaje și mobilier în acest stil, aveți grijă și de detalii. Un bun exemplu este vesela cu un caracter brut, dar de designer. Tacâmurile negre sau bolurile din imitație de beton se vor potrivi perfect cu acest stil. Acestea sunt micile lucruri care creează un întreg coerent și arată că simțul tău estetic este clar definit.

Modern loft - tendințe în decorul loft pentru 2022

Stilul din interior este o paletă de culori și un anumit canon de forme care urmează să alcătuiască aranjamentul. Totuși, dacă nu am conferă interiorului un caracter individual, fiecare casă ar arăta la fel. Ajungem la diferite stiluri și este rezultatul gusturilor, preferințelor și stilului de viață. Interioarele trebuie amenajate în așa fel incat sa se simta bine în ele. Prin urmare, stilul loft 2022 vă permite să preluați elemente din alte tendințe.

 

Jungle loft - rămâneți în contact cu natura

 

Cunoști stilul urban jungle? A fost creat din nevoia de a fi mai aproape de natură, chiar și atunci când trăim în centrul unui oraș mare. Un număr mare de plante de apartament înseamnă aer curat în apartament - o modalitate excelentă de a crea o atmosferă prietenoasă și sănătoasă în apartament. Pe de altă parte, omul are o nevoie firească de a contacta natura, datorită plantelor în ghivece ne putem înconjura cu ea.

 
Raft rotund de perete în stil industrial

Crearea unui aranjament de jungle loft este fabulos de simplu - este suficient să introduceți multă verdeață în spațiul loft. Vei vedea ce efect senzațional vei obține atunci când vei așeza ghivecele de flori pe simple rafturi metalice. Noi oferim o mini sera in stilul loft. Când o umpleți cu suculente, veți obține un decor excepțional de eficient. Verdele face ca apartamentul nostru în nuanțe de gri să prindă frumos viață. Pentru a face totul armonios, alege ghivece din beton sau ceramica brută.

Cum să combinați stilul scandinav cu cel loft?

 

Contrar aparențelor, acestea nu sunt două moduri extrem de diferite de a amenaja un interior. În Scandinavia, avem multe elemente de natură tehnică, în timp ce stilul loft ne permite să facem un fel de abateri. Mai mult, nu necesită abilități speciale pentru a combina cele două stiluri. Puteți combina cu ușurință stilul scandinav cu elemente de stil loft. Cheia este crearea unui compromis - o astfel de soluție este soft loft descrisă mai sus. Puteți alege baza scandinavă și adăuga la ea câteva elemente caracteristice stilului loft, sau invers - încălziți un interior loft cu accesorii scandinave. Când vine vorba de culori, stilul loft nu necesită întotdeauna culori slabe. Interiorul nu trebuie să fie păstrat în culori închise - pereții albi se potrivesc perfect cu pereții goi, din cărămidă roșie.

Chic loft - cel mai la modă stil loft anului 2022

Dacă știți cum arată interioarele tipice în stil glamour, probabil că vă este greu să vă imaginați o combinație a acestor două stiluri. Cu toate acestea, designerii reușesc sa facă acest lucru foarte bine. Este vorba despre crearea unui contrast atrăgător de culori, structuri și texturi ale materialelor. Combinația dintre tapițeria elegantă din catifea cu metalul brut și formele simple de mobilier de depozitare permite o aranjare excepțional de elegantă. Trucul este să îmbine accesoriile de lux cu simplitatea și stilul tehnic. Decorațiile alese cu gust și moderație sunt cheia.

 

Pret bun

pixel