Un apartament în stil loft
Cei mai mulți dintre noi suntem satuli de locuințe în stil vechi. Tablouri de perete, fotolii din piele de căprioară, covoare omniprezente. Dacă o astfel de glamour nu este stilul tău preferat, ar trebui să iei în considerare un apartament in stilul loft. Este un stil interior care se caracterizează prin austeritate industrial minimalistă. În astfel de interioare, piatra, betonul, cărămida, fierul și oțelul domină cel mai des. Cel mai adesea stilul loft este amenajat în spații mari, sunt adesea utilizate fațade vechi ale fabricilor și depozitelor, transformându-le într-un apartament în stil loft.
Istorie
Stilul loft provine din designul urban. La marginea orașelor din secolul al XVIII-lea, au început să apară primele clădiri industriale. Au funcționat dinamic până la apariția unei mari crize. Multe companii au început să dea faliment și clădirile au fost vândute investitorilor privați la costuri minime, iar noi proprietari au amenajat apartamente care erau deosebit de populare în New York.
Clădirile industriale sunt caracterizate de spații imense și ferestre mari. Datorită acestora, camerele devin luminoase în timpul zilei, iar noaptea există amurgul atmosferic, pentru care astfel de apartamente au fost numite lofturi. Au fost decorate într-un stil specific, brut, datorită unicității interiorului, a tavanelor înalte și a spațiilor imense. De-a lungul timpului, decorul loft a câștigat numele de stil industrial, care a inspirat ulterior designerii de interior.
Soft i Hard Loft
Astăzi, lofturile au câștigat foarte mult în popularitate și există o diviziune în interioarele casei clasice, aranjate într-un stil industrial numit - Soft Loft. Cu toate acestea, spațiile postindustriale transformate în apartamente se numesc Hard Loft. Pe lângă pereții bruti, tavanele înalte, spațiile puternic vitrate, din interiorul în stilul loft nu pot lipsi elemente de design interior, cum ar fi o noptiera, un birou industrial, ceas cu pendul și lampă.
Stil industrial
Primele apartamente decorate în stilul loft au avut un impact foarte mare asupra dezvoltării stilului industrial. Pe baza sensului decorativ al noilor proprietari de zone industriale, a fost creat un domeniu nou și diferit de design interior. Spațiile brute au început să fie umplute cu mobilier care, prin simplitatea și aspectul sau metalic, greu, a dat spațiului o atmosferă unică. A fost o suflare de modernitate care i-a afectat pe toți cei care au reușit să găsească în acest tip de apartament.
Ideea unei modalități alternative de amenajare a spațiului a încântat oamenii într-o asemenea măsură încât unele apartamente clasice au început să fie amenajate în stilul interioarelor postindustriale. Aceasta a dus la crearea termenului Soft Loft, adică apartamente amenajate la fel ca mansardele, dar create în spații de locuit obișnuite.
Apartamentul tău în stil loft
Datorită accesoriilor disponibile pe scară largă, care sunt disponibile în general, putem amenaja una dintre camerele noastre în stilul loft. Nu trebuie să fie neapărat una dintre încăperile care sunt în prezent utilizate, putem folosi spații precum subsolul sau mansarda, care (surprinzător în favoarea noastră) în majoritatea cazurilor sunt toate brute.
Accesorii în stil loft
Când dorim să subliniem amenajarea loft a camerei, trebuie să ne asigurăm că spațiul este plin de gadgeturi care sunt în stil industrial. Ceasul în stilul loft va adăuga un caracter industrial oricărei camere, iar accesoriile industriale vor cuceri caracterul industrial al interiorului.
Noptieră
Dormitoarele pot fi decorate cu o noptieră elegantă în stil loft. Produs de designeri francezi de la Atmospher Créateur d’intérieur, acesta va încânta chiar și pe cei mai pretențioși cunoscători ai interioarelor elegante. Culoarea elegantă și întunecată adaugă noblețe mobilierului. Adesea, dormitorul este un loc bine luminat. Să-l folosim și să-l aranjăm astfel încât să ne putem trezi zilnic într-un mediu post-industrial …
Ceas de perete
Mobilierul în stil loft este unic. Acestea combină caracteristicile designului modern cu stilul industrial greu, introducând ceva complet inovator pentru interior. Ceasul de perete în stilul loft este un exemplu de o astfel de fuziune de mobilier elegant. De asemenea, funcționează bine în interioare care nu sunt strict industriale. Îl puteți folosi pentru a decora un perete brut și a face ca austeritatea să pară ceva neterminat, dar o compoziție atent gândită.
Spațiile adaptate în clădirile postindustriale sunt mai mari, mai înalte și mai spațioase decât apartamentele obișnuite, datorită cărora le putem aranja în stilul loft. Dacă locuim în clădiri obișnuite, nimic nu ne împiedică să ne aranjăm spațiul în stilul soft loft.