10 accesorii esențiale pentru grădină

2023-05-24
10 accesorii esențiale pentru grădină

Îți începi aventura în grădinărit? Sau poate vrei să-ți îmbunătățești munca? Avem pentru tine un set de accesorii de gradina fara de care nu poti face nici cele mai simple lucrari. Verificați de ce aveți nevoie pentru a îngriji plantele ornamentale și legumele organice.

Accesoriile și uneltele de grădină pot ocupa mult spațiu și pot costa o avere. Concentrarea exclusiv asupra elementelor de bază va ajuta la prevenirea revarsării și stricarii bugetului casei. Vă prezentăm o listă care include doar accesoriile necesare pentru grădină. În ea veți găsi versiuni modernizate ale instrumentelor de grădinărit de bază care vor facilita îngrijirea plantelor.

Mănuși

Deși grădinăritul poate fi un hobby grozav, îți dăunează mâinile. Mănușile trebuie să fie rezistente, dar nu prea voluminoase, mai ales pentru manipularea semințelor sau pentru transplantarea răsadurilor. Nu uitați să le cumpărați la dimensiunea potrivită - cele prea mari vor aluneca. Țesăturile care sunt impermeabile, dar și respirabile, vă vor ajuta să vă mențineți mâinile reci și confortabile.

Manșetele mai lungi protejează încheieturile și antebrațele de zgârieturi și împiedică pătrunderea murdăriei. Merită să alegeți o pereche care să protejeze și împotriva focului și a temperaturii ridicate. Acestea vor fi utile la arderea unui foc, la operarea uneltelor de grădină pe benzină și la grătar. Vă propunem un model care, pe lângă aceste dotări, oferă și protecție împotriva tăieturii.

Foarfece de gradina

Foarfecele de grădina ajută la curățarea arbuștilor și gardurilor vii și ajustarea lor la dimensiunea și forma potrivite. De aceea va oferim un set de foarfece în diferite variante cu lame din oțel carbon.

Foarfecele de tăiat sunt cele mai bune pentru lemnul mort și pot zdrobi tulpini și ramuri verzi proaspete. Foarfecele ar trebui să se potrivească cu ușurință în mână. Foarfecele cu clichet oferă o putere de tăiere sporită, ideală pentru cei cu o forță mai mică, cum ar fi cei care suferă de artrită. Pentru tăieturi mai curate și mai puțin dăunătoare pentru plantele, foarfecele de tăiere ar trebui să fie ascuțite în mod regulat. Foarfecele cu mâner lung sau foarfecele electrice vor fi utile pentru tăierea ramurilor mai groase.

Mini lopata de gradina, tăietor de buruieni, polipropilenă

 

Mini lopeti si gheare din grădina

Aceste instrumente de grădinărit de bază sunt esențiale pentru plivitul și săpatul plantelor mai mici. Puteți cumpăra un kit sau un instrument multifuncțional de grădină care vă va ajuta să economisiți mult spațiu. Propunerea noastră este o lopată 7 în 1, care conține până la șapte unelte necesare de acest tip.

Furcă de grădină

Un instrument puternic pentru întoarcerea solului, o furcă de grădină poate săpa în pământ dens mai bine decât o lopată. O furcă cu o ușoară curbă pe vârfuri este utilă pentru a culege mulci sau pentru a întoarce grămezile de compost. Dinții drepți sunt mai buni pentru săpat; sunt perfecte pentru soluri compacte, pietroase sau lutoase. Dinții pătrați sunt mai puternici decât dinții plati, care se pot îndoi atunci când lovesc o piatră sau o rădăcină.

Greblă

Sunt utile nu numai toamna, ci se vor dovedi utile după tunderea gazonului și plivitul. Greblele vin în multe stiluri și dimensiuni diferite, dar o grebla standard pentru frunze este un lucru bun pentru a începe. Greblele reglabile fac munca mai multor unelte, ajungând în zone înguste sau adunând grămezi mari de frunze. Dinții de oțel sunt mai puternici decât cei din plastic, dar aceștia din urmă sunt mai blânzi cu gazonul tânăr.

Sapa

Sapele sunt utile pentru pregătirea grădinilor și paturilor de flori și pentru tăierea buruienilor. O lamă ascuțită funcționează mai bine și este mai ușor de utilizat. Sapele plate sunt bune pentru a întoarce solul în rânduri în grădinile de legume. Căutați un mâner confortabil si lung. Puteți opta și pentru un extractor de buruieni dacă aveți razoarele mici, bine planificate.

Aspersor

Este esențial ca udarea să fie blândă cu plantele și economică. Supape de închidere încorporate în mâner economisesc apă și reglează debitul.

Stropitoare

Există două tipuri de bază de stropitori: din plastic sau din metal. Disponibile în diverse stiluri și dimensiuni. Stropitorile de plastic sunt mai ușoare decât cele de metal, dar nu vor fi la fel de durabile. Cele din metal ar trebui să fie galvanizate pentru a rezista la rugină. Ajustați dimensiunea stropitoarei în funcție de abilitățile dumneavoastră fizice.

Composter

Este esențial pentru colectarea deșeurilor organice și transformarea acestora într-un îngrășământ curat și ecologic. Este o soluție perfectă pentru a folosi ceea ce a mai rămas din bucătărie și buruienile din grădină pentru a pregăti un îngrășământ organic care să fertilizeze pământul pentru legume și plante ornamentale.

Prelata

Va fi utilă atunci când tăiați copacii și arbuștii din grădină. De asemenea, va fi o bună acoperire în timpul înghețurilor și ploilor abundente. Mobilierul de grădină și lemnele pentru șemineu pot fi protejate și ele cu o prelată, astfel încât să nu se deterioreze de umezeală.

Accesoriile de grădină facilitează îngrijirea plantelor. Pe lângă lista de mai sus, există multe alte instrumente care merită achiziționate în timp. Printre acestea, gadgeturi utile și inteligente, cum ar fi un recipient convenabil pentru unelte de grădină, un culegător telescopic de fructe sau o semănătoare manuală.

Pret bun

pixel